CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

600.000 catalans fora de la sanitat pública

Dissabte, 1 setembre, 2012

Les persones indocumentades hauran d’acreditar tres mesos de padró i que no tenen ingressos suficients per acudir a la sanitat privada. El departament de Salut crearà un nou document per a aquests casos
El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha anunciat dijous la creació d’una nova tarjeta sanitària destinada a les persones que han quedat fora de la cobertura de la sanitat pública arrel del decret aprovat pel Govern espanyol. Salut calcula que unes 600.000 persones han perdut el dret a l’atenció sanitària pública, de les quals 180.000 són estrangeres. La Generalitat havia advertit que no deixaria a ningú sense atenció sanitària, però les condicions d’aquest nou document no són les més senzilles per accedir-hi.

En primer lloc, els qui perden el dret a l'atenció sanitària pública per no tenir permís de residència hauran d’acreditar tres mesos de padró a Catalunya i que no disposen d’ingressos suficients per pagar la sanitat privada. Aquestes dues premises els permetran obtenir la nova tarja sanitària, d’un any de duració i que permetrà l’accés a l’atenció primària i la urgent, però no a l’atenció especialitzada. Al cap d’aquest any, si renoven la tarjeta, ja podran rebre l’atenció especialitzada.

Aquest nou document tardarà força temps en ser implantat, pel que el Govern ha establert un període transitori d’un any abans d’aplicar-lo definitivament, durant el qual el servei públic de salut continuarà atenent a tothom com ha fet fins ara. En una demostració de poca previsió, el conseller de Salut, Boi Ruiz [a la imatge], ha assegurat que no creu que les condicions catalanes per a les persones indocumentades generin un efecte crida, però que, si es produeix, “ja l’abordarem”.

FONT: ELTRIANGLE.EU

WEB DE LA SEGURETAT SOCIAL PER COMPROVAR SI TENS DRET A L´ASSISTÈNCIA SANITÀRIA.

Amb el nou decret del govern del PP, des de l´1 de setembre 600.000 persones a Catalunya, especialment persones que han esgotat la prestació d´atur i les persones residents d´origen estranger es poden quedar fóra de la cobertura pública a l´assistència sanitària.
Comprova´n el teu dret a l´assistència sanitària, clicant enllaç accés al servei:

https://sede.seg-social.gob.es/Sede_1/ServiciosenLinea/Ciudadanos/index.htm?ssUserText=169207

En cas de no garantir-te´n el dret, pots demanar cita prèvia a la seu de la Seguretat Social més propera:

https://sede.seg-social.gob.es /Sede_1/ServiciosenLinea /Ciudadanos/164993

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció