CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

600 persones a la primera ‘Marxa perquè marxin’ de l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf

Dilluns, 15 abril, 2013

555015_453112968101677_1372824300_n.jpg

ARNAU GARCIA / VILANOVA | 15/04/2013 - Setmanari Directa

Més de 600 persones han recorregut aquest diumenge 14 d'abril gran part de la comarca del Garraf protestant per les retallades als serveis públics i a la qualitat de vida producte de la gestió de la crisi feta pels governs català i espanyol. Convocades per una plataforma unitària, l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf, un bon nombre de ciutadans han marxat a peu però també en bicicleta o fins i tot cotxe en defensa dels drets socials en una de les comarques on l’atur producte de la reforma laboral, xifrat en gairebé 14.000 persones, i altres retallades ha colpejat amb força.

Un cop havent llegit un manifest i després d’una sorollosa traca, la manifestació, partint des de Sitges ha enfilat la carretera comarcal camí a Sant Pere de Ribes. Ja aleshores, el volum de manifestants sitgetans i vilanovins era considerable, amb presència de la PAH, les diferents marees verdes, taronges i grogues, l’Esquerra Independentista o la CGT, per citar-ne exemples. Enmig d’un ambient molt familiar, els crits a favor de la dació en pagament, en contra de la corrupció i del sistema capitalista han estat la banda sonora de la jornada, i s’han incrementat a l’arribar a Sant Pere de Ribes, on s’ha procedit a la lectura d’un altre manifest. Sense perdre temps, els manifestants han encarat la carretera en direcció Vilanova, aturant-se abans a l’hospital comarca Sant Camil, on també s’ha llegit una carta en defensa de la sanitat pública i de qualitat.

La suma de les marees i els moviments socials

Sota un sol de justícia, la manifestació ha arribat finalment a la Vilanoveta, zona industrial enmig de les de Sant Pere i Vilanova, on col·lectivament s’ha pintat un mural, que resava “Resignar-se o lluitar”. Les Roquetes també era una parada de la Marxa, i s’ha repetit la mateixa fórmula que les anteriors aturades. S’hi anava sumant més i més gent, i molta s’aturava astorada i encuriosida pel volum de gent i el to de la protesta. Finalment, i al cap de cinc hores i mitja després del tret de sortida a Sitges, la marxa pels Drets Socials ha arribat a la capital, ha embocat per la Rambla Principal i s’ha dirigit a la seu del banc Banesto, que resta ocupat per la PAH des de fa gairebé quaranta dies. Mentre es llegia el penúltim comunicat, s’ha tapiat la porta de la sucursal bancària i la manifestació ha finat a la Plaça de la Vila, on s’ha llegit el manifest mentre la gent envoltava la plaça en forma de rotllana.

Una comarca combativa

En la tònica de l’última vaga general, la comarca del Garraf, amb aquesta demostració de força, ha demostrat que està a l’altura de les greus circumstàncies que pateix. La consolidació i creixement d’una organització com l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf (ADS), que engloba quasi a la totalitat dels moviments socials de tots els pobles i ciutats és cabdal per a copsar el valor d’iniciatives com aquest Marxa reivindicativa. Una PAH forta i activa i les mobilitzacions constants en l’àmbit de l’educació són altres dos exemples d’unes gents que es resisteixen a assumir la precarietat que volen imposar com a norma general les diferents institucions locals, catalanes i espanyoles. L’ADS es reuneix cada dijous a les vuit de la tarda a l’Ateneu Vilanoví.

http://www.directa.cat/noticia/mes-600-persones-participen-primera-marxa-perque-marxin-lassemblea-pels-drets-socials-del-ga

Vídeos de la marxa convocada entre Sitges i Vilanova el 14 d'abril per l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf, pels drets socials, contra les retallades i la corrupció

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oiBf0sjmv6s

http://www.youtube.com/watch?v=7flGLwR8MUo&feature=player_embedded

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció