CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

68 acomiadats/des de Seat continuen en el carrer. Es prepara una vaga de fam a partir de l’1 de febrer

Divendres, 11 gener, 2008

Tal com ens temíem en el 2008 continuem acomiadats 68 companys/es. Aquesta és la xifra que la Direcció de Seat va facilitar a CGT l'últim dia de treball de l'any passat. A més, segueixen sense treball efectiu a Seat 33 companys/es que vam obtenir sentències de nul·litat en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que estem pendents del recurs de cassació de l'Empresa davant el Tribunal Suprem.

La situació de moltes de les nostres famílies és dramàtica, doncs en molts casos hem esgotat la prestació d'atur, o estem prop de fer-lo.

Davant la manipulació informativa d'alguns dels signants de l'acord d'acomiadaments, donant a entendre que el no reingrés dels 68 acomiadats és perquè van presentar una demanda contra l'Empresa, hem de precisar: 51 d'aquests 68 acomiadats/des no van demandar a l'Empresa, doncs van confiar en les garanties de reingrés que van donar els sindicats signants de l'acord, solament 17 van cursar demanda davant els tribunals que van ser desestimades.

UGT i CCOO tenen un greu deute davant la plantilla, davant els seus afiliats/des, i particularment amb els 68 acomiadats que seguim en el carrer. Des que van signar l'Acord d'acomiadaments al desembre 2005, no s'han cansat de repetir en les seves fulles i declaracions, en conjunt o per separat, que el reingrés estava garantit per als acomiadats que havíem subscrit l'opció a). En el comunicat conjunt d'UGT i CCOO de 10 de Gener del 2006 informaven, sota el subtitol “Alternatives a la situació i compromisos adquirits en l'acord”, garantint que l'opció a) pel reingrés era automàtica (veure apartat 3r), i que en cap cas l'Empresa podia decidir sobre el reingrés de l'acomiadat que havia triat l'opció a) de reingresar a Seat.

Esperem, que almenys, aquests sindicats, amb qui l'Assemblea d'acomiadats ens hem reunit al llarg de les últimes setmanes del 2007 siguin coherents amb el que van informar i amb el que es van comprometre. Com sindicats signants dels acords, si consideren que l'Empresa els ha incomplit, tenen l'obligació, com a mínim, de presentar una demanda de conflicte col·lectiu davant el Jutjat social perquè es declari el seu incompliment, especialment del contemplat en el Pla Social de l'ERO, i en conseqüència obligui a l'Empresa a reingresar a tots els acomiadats que van triar l'opció a). Estaran disposats a fer aquesta senzilla demanda, o els seus compromisos amb l'Empresa els ho impedeixen? Permetran que es crei un gravíssim precedent d'incompliment d'un acord? Si ho toleren, de que servirà a partir d'ara arribar a qualsevol tipus d'acord amb l'Empresa? Per ventura no hi ha el risc que l'Empresa s'animi a incomplir qualsevol acord en allò que no li afavoreix?

Entenem, que l'actitud de la Direcció de l'Empresa és molt greu i que mereix una resposta col·lectiva i unitària de tota la representació sindical. Està en joc no solament el pa i treball de 68 famílies, sinó el dret de tota la plantilla a un lloc de treball estable, sense que pugui ser amenaçat per accions il·legals o incompliments d'acords per Seat. També està en joc la pròpia credibilitat dels sindicats signants davant la plantilla i davant la multinacional. Els acomiadats de Seat no ens quedarem de braços creuats, com ja vam informar emprendrem les iniciatives de tipus jurídic que puguin correspondre, i adoptarem aquelles accions més eficaces per a denunciar la nostra situació davant l'opinió pública i el conjunt de la classe treballadora, confluint solidàriament amb altres lluites obreres, procurant la màxima solidaritat.

En aquest sentit anunciem, que un col·lectiu dels acomiadats, iniciarem una Vaga de Fam indefinida el dia 1 de Febrer pel reingrés dels acomiadats. Esperem la vostra solidaritat.

Barcelona, 9 de Gener de 2008

Assemblea d'acomiadats/des de Seat