CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

7 anys de la web todoslosnombres.org amb més de 75.000 registres de persones afusellades i /o desaparegudes arran del cop d´estat de 1936

Dilluns, 1 abril, 2013

Amics i amigues. Col·laboradors i col·laboradores de www.todoslosnombres.org

En els propers dies complim set anys d'existència. També, per aquests dies, hem superat els 75.000 registres a la base. Un llarg camí recorregut durant el qual hem passat tota mena d'incidències. Unes més agradables, una altra menys. També hem comès errors, dels que pensem hem après, i tingut la satisfacció d'haver tancat algun duel, proporcionat llum en la foscor i establert relacions amb víctimes, familiars i col·laboradors que, de vegades, s'han convertit en relacions inoblidables. Per descomptat que ens quedem amb les satisfaccions i els encerts.

Som conscients que ens queda un llarg camí. Però és més un esperó que una llosa. Tenim clar que estem en una carrera de fons i, a més, camp a través. Hem passat, i segur que els tornarem a tenir, moments en què semblava que no anava a escampar, que la tempesta s'havia encaixat per no anar-se'n. Però al final el sol tornava a brillar.

Els nostres objectius segueixen sent els mateixos que l'abril del 2006: fer de la memòria un factor d'identificació social i col · laborar en el reconeixement públic i reparació de les víctimes de la repressió franquista . L'instrument és la pàgina web on hi ha la base de represaliats andalusos, extremenys i del Nord d'Àfrica. Sense oblidar les altres seccions que, pensem, serveixen de suport i difusió de la nostra tasca. També sabem que cal renovar coses, buscar nous enfocaments, relacions, etc. En això estem. Ens agradaria ser més àgils en tot. També ho intentem que a vegades no ho sembli.

En qualsevol cas mantenim ferm el pols i tenim clar que, avui més que mai, hem de continuar amb la nostra tasca, des de la societat civil i el concepte de servei públic que ens ha guiat des de fa set anys. Aquí queda el nostre compromís. No dubtem que podrem mantenir-lo si comptem amb el suport i la col·laboració dels centenars de persones com fins ara. Esperem no defraudar.

COINCIDINT amb aquests set anys de treball volem posar en circulació, a manera d'un Comunicat Extraordinari, un recull d'opinions sobre aquesta iniciativa, per això et convidem a que ens escriguis un parell de paràgrafs amb la teva opinió. Ho pots fer, com sempre a:

todoslosnombres@cgt.es / todoslosnombres.andalucia@yahoo.es

Com sempre, moltes gràcies.

L'equip de "todos (...) los nombres". (José Luis, Fernando, Pepe, Paqui i Cecilio)

Més informació:

- TODOSLONOMBRES.ORG

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció