CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

7 d’abril 2020 Dia mundial de la salut, les nostres vides valen més que els vostres beneficis

Dimarts, 7 abril, 2020

Des de la Confederació General del Treball reivindiquem la salut com a dret fonamental. Més enllà dels minuts d'aplaudiments diaris, el personal sanitari que es juga la seva vida cada dia per a salvar la vida i preservar la salut de la població es mereix un pressupost que garanteixi els Serveis Essencials per la vida així com la seva Salut Laboral. Des de CGT exigim l'equipament preventiu necessari per a l'exercici de les seves funcions sanitàries. No volem més herois ni heroïnes, volem que el personal sanitari torni sa i estalvi a les seves cases quan acabi la seva jornada laboral.

Igualment rebem amb preocupació l'anunci del Govern de recuperar dilluns que ve l'activitat industrial sense poder garantir que la classe treballadora que hagués de sortir el dilluns als seus llocs de treball ho faci en condicions de total seguretat enfront de l'epidèmia del Coronavirus. Amb l'actual desproveïment de material preventiu com les màscares, hidrogels i guants i els dos dies festius que precediran a la fi de setmana, dubtem que el govern pugui garantir el proveïment del material preventiu perquè la classe treballadora torni a posar en marxa la indústria. Seguim sense voler més heroismes ni sacrificis de la classe treballadora. És per això que exigim a la patronal i les seves empreses que es dotin de EPIs per a tota la plantilla quan recuperi l'activitat industrial.

La nostre salut val més que la vostra cobdícia.

És temps de sacrificis també per al capital, no sols per a la classe treballadora que ja està pagant amb les seves vides, salaris i impostos aquesta crisi.

CGT s'ha sumat a l'esforç col·lectiu i la denúncia de la Xarxa europea contra la privatització i comercialització de la salut així com a la crida internacional de suport al personal sanitari de Xarxa Sindical Internacional de Solidaritat i lluites.

#SalutPerTothom
#saludparatodos
#Helth4all