CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

7 dies de vaga pel poder adquisitiu a la multinacional DXC

Dimecres, 20 març, 2024

Les seccions sindicals de CCOO, CGT, CSI, USO, Intersindical-CSC, UGT en una de les cinc empreses del grup i CNT fan una crida a fer 7 dies de vaga al grup DXC Technology. Els 7.500 treballadors i treballadores estan convocats a Vaga els propers 21 i 22 de març, 29 i 30 d'abril i 3, 4 i 5 de juny.

El grup DXC Technology és una empresa multinacional que proporciona serveis informàtics i gestió de processos a les principals empreses del sector bancari, energètic i administracions públiques de tot l'estat. Alguns dels seus clients principals són: Zuric, Mango, MRW, EDP, Carrefour, Caixabank i la majoria de les empreses de l'IBEX 35.

Actualment, hi ha un conflicte amb la companyia per les pèrdues acumulades en salari, a causa de la inflació, de fins al 17% en els darrers 3 anys. Fins ara, les propostes presentades per la companyia estan extremadament allunyades de la posició sindical.

Aquesta situació contrasta amb la presentació d'ingressos rècord any rere any, que situa DXC Espanya com una de les millors regions de la multinacional a escala mundial. Les diferents seccions sindicals consideren que aquests resultats són en bona part obtinguts per la devaluació dels salaris dels treballadors.

Durant les jornades de vaga es realitzaran concentracions i manifestacions reivindicatives de la plantilla, així com un altre tipus d'accions amb l'objectiu de moure l'empresa de les posicions intransigents i cobdicioses.

Finalment, recordem que en el passat altres vagues a la companyia van suposar problemes de primer ordre a l'operativa habitual de bancs, logística i energia.

Els sindicats convocants van citar DXC davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge per reprendre la negociació amb el resultat de "sense acord".