CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

7 plataformes elevadores per a la poda de l’arbrat de Barcelona es paralitzen a l’I.M. de Parcs i Jardins

Dimarts, 13 març, 2012

Recentment l'empresa Seirok que es dedica al lloguer d'aquest tipus de maquinària ha presentat concurs de creditors i sembla ser que això és un impediment per a treballar amb l'Administració Pública, en aquest cas amb Parcs i Jardins Institut Municipal. Per la qual cosa es contracta a una empresa nova (AFRON) que aporta unes plataformes (marca GENIE) que no compleixen els mínims requisits de seguretat que indiquen els plecs tècnics.

Quan la màquina s'inclina més d'un 5% s'ha de bloquejar i no permetre moviments de rotació o d'extensió, si no únicament moviments que et retornin a una posició segura. Aquestes màquines no es bloquegen. La normativa europea i totes les normes específiques estableixen l'obligació d'aquest bloquejador per a no deixar en només un avís. La folgança dels ajustaments d'aquestes màquines a l'avançar, al frenar, a l'anar de costat a costat sacsa als treballadors. Van arribar sense matricular, després es va solucionar i van aparèixer les plaques. Solament un dels seus eixos és de gir, la qual cosa dificulta molt l'accés en llocs estrets i ralenteix molt qualsevol maniobra.

Entenem que la poda no pot quedar desocupada, però la precipitació en la contractació d'aquesta empresa sense prèviament haver verificat tots els sistemes de seguretat de manera minuciosa, podria haver generat algun accident. Recordem que els treballadors estem acostumats a unes màquines més modernes en les quals podíem confiar, i ens apareixen aquests artilugis, aquestes màquines de més de deu anys. Hem canviat un Volvo per un Seat 127 de segona mà (sense la ITV passada).

Això ens recorda una inversió del 2002 de Parcs i Jardins en unes màquines elevadores que tampoc complien la normativa de seguretat i en les quals es va fer una inversió enorme, no només per la compra sinó també en l'intent de regularitzar-les, posteriorment van ser parades per la inspecció de treball i finalment retirades.

Ara l'empresa les ha retirat perquè se'ls instal·li el mecanisme de bloqueig i l'empresa contractada ha comunicat que trigarà no menys de 30 dies per a tenir-les a disposició, coincidint amb el final de la campanya de poda.

Per a més informació: Carlos Bernal, Secretari General CGT Parcs i Jardins 637 220 276

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció