CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

7 raons per la retirada de l’ordre de desallotjament cautelar de la Teixidora

Dimecres, 14 gener, 2009

Davant l'ordre de desallotjament cautelar del CSOA La Teixidora, ubicat al Poblenou, i signada pel jutjat d'instrucció nº20 el dia 29 de desembre, els col·lectius sota-signants volem expressar el nostre desacord i demanar la retirada de l'ordre de desallotjament tenint en compte els següents arguments:

1. Que l'edifici en qüestió portava més de 30 anys en un estat de total i absolut abandó, tal i com està perfectament documentat.

2. Que la millora física a conseqüència de la feina de rehabilitació realitzada en el darrer any és innegable.

3. Que es tracta d'un edifici històric del barri, el qual va ser construït i obert a principis de segle XX per veïns i veïnes fins que al 1939 va ser clausurat i incautat per la Falange.

4. Que des de l'inici del projecte de Centre Social s'ha realitzat una important tasca social i política, i s'han generat gran nombre d'activitats obertes al barri i a a ciutat. A més, cal tenir present que al barri hi manquen espais d'aquest tipus i se'n reclamen.

5. Que s'han produït irregularitats durant el procés legal, en concret no s'ha deixat formar part del mateix a la part acusada fins el final, quan la decisió ja estava presa. La qual cosa ha creat un estat d'indefensió envers una de les parts i una visió esbiaxada i parcial sobre el litigi.

6. Que es vol tirar endavant un desallotjament cautelar per la via penal sense ni tant sols respondre al recurs presentat per part de les persones implicades en aquest projecte.

7. Que la urgència al·legada per l'aplicació del desallotjament cautelar perd la raó en un espai on la “propietat” no podrà realitzar obres a l'edifici durant tot el proper any donada la moratòria de permisos d'obres que afecta el Casc Antic de Poblenou

Per tot això, afirmem que l'ús de la via penal i d'una mesura cautelar és desproporcionada i que s'haurien de considerar immediatament aquests 7 elements, juntament amb el recurs presentat per part de l'assemblea del CSOA La Teixidora.

CSOA La Teixidora

C/Marià Aguiló 35, M Poble Nou