CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

700 persones es manifesten a Sant Boi de Llobregat convocades per la CGT contra la crisi econòmica, la corrupció política, l’atur i la precarietat

Dissabte, 31 octubre, 2009

jpg_P1060690.jpg

La manifestació convocada aquest dissabte 31 d'octubre a Sant Boi per la CGT de Catalunya i la Federació Comarcal del Baix Llobregat de la CGT amb el lema "Aturem el terrorisme polític i econòmic", va reunir unes 700 persones, que van recórrer des de les 18 h. els principals carrers de la localitat llençant proclames contra l'atur, la precarietat, els casos de corrupció política, els beneficis escandalosos de la banca i els empresaris, la falta d'oportunitats per als joves, la repressió, etc.

Durant la manifestació van ser constants les crides a la mobilització i a la necessitat de convocar una vaga general per fer front a les polítiques laborals del govern i la patronal i a les conseqüències negatives que la crisi econòmica del sistema capitalista comporta per a la classe treballadora i la societat en general.

A la manifestació hi havia una àmplia representació de militants de les federacions de Barcelona, Baix Llobregat, Vallès Occidental i d'altres vinguts de llocs més llunyans com Sallent o les comarques tarragonines. També representacions de les federacions de sanitat, metall i ensenyament, de les plantilles d'empreses en lluita com Nissan, Hayes Lemmerz i Roca, i activistes de l'Ateneu Santboià o el Col·lectiu Llibertari de Sant Boi.

La manifestació va concloure amb les intervencions d'un representant de l'Ateneu Santboià que va explicar la situació actual d'aquest espai, i dels secretaris generals de Catalunya Bruno Valtueña i del comitè confederal Jacinto Ceacero, que van fer una crida a la necessitat de continuar amb la mobilització sindical i social.

Prèviament, durant el matí, va tenir lloc un col·loqui-debat sobre Decreixement a l’Ateneu Santboià, amb la participació de Jaume Grau (Ecologistes en Acció), un membre del Col·lectiu Crisi?-Podem, i Chema Berro (CGT, director del Libre Pensamiento), amb assistència de més de 50 persones.

Just abans de començar la manifestació també es va fer una representació de teatre de l'oprimit, reduida per falta de temps, i per la nit un concert de rock a l'Ateneu Santboià, on durant tot el dia hi va haver l'exposició "Utopies llibertàries".

En resum, una nova oportunitat de trobada per a la militància confederal, de debat, de confrontació d'idees i de fer sentir la nostra veu pels carrers.

Secretaria Comunicació CGT Catalunya