CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

7a Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona: del 27 de juny al 3 de juliol de 2011

Dilluns, 13 juny, 2011

llibreanarquista_gatportada

La Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona arriba a la seva setena vida. Què ens oferirà el futur? Ens diuen que vivim moments de crisi i incertesa. Alguns proclamen la fi del món per l'any que ve, el col·lapse, potser el naixement d'una nova era. La promesa de llibertat i joia del mil·lenarisme, o una reforçada dictadura global?

Tenim el convenciment que qualsevol canvi del que no participem serà, doncs, en contra nostra. El poder és enemic de la llibertat i es dota de nous mecanismes de dominació, s'adapta i crea noves condicions que ens sotmeten encara més. Anarquistes, com qualsevol ésser humà sensible, intuïm l'opressió que el poder esbossa al nostre horitzó. Analitzem doncs aquestes estratègies que s'elaboren a l'ombra dels medis de comunicació. L'ombra que projecta la seva llum cegadora.

Com un gat negre acostumat a la foscor, aprenem a veure amb claredat allò que se'ns vol ocultar. I anem esmolant les urpes, amb reflexions i debats, crítica i coneixement. A punt per a esgarrapar. La Mostra us convida a participar de la fi del vell món, del 27 de juny al 3 de juliol del 2011.

Les diferents activitats tindran lloc als locals de l'Ateneu Llibertari del Casc Antic, la FELLA, la Casa de la Solidaritat i a la Rambla del Raval.

Programa d'activitats

* Dilluns 27

FELLA 19:30 h

La colonització primària i el racionalisme com a enemic.
Presentació de 23 Tesis en Torno a la Revuelta a càrrec del seu autor Peter Gelderloos.

* Dimarts 28

Casa de la Solidaritat 19:30 h

Dels estius de l'amor a l'amor armat.
Intervenció a càrrec de Ben Morea, membre de Black Mask/Motherfuckers (EEUU).

* Dimecres 29

Ateneu Llibertari del Casc Antic 19:30 h

Mutar o Morir.
Presentació de Política Estúpida: Reflexiones a quemarropa (Aldarull Edicions) a càrrec del seu autor Ángel F. Bueno i Daniel Inalámbrico.

* Dijous 30

FELLA 19:30 h

CNT: les primeres passes.
Presentació de La CNT en pie. Fundación y consolidación anarcosindicalista (1910-1931) (Edicions Anòmia) a càrrec del seu autor Carles Sanz i La CNT y la Revolución Social, 1931-1939 (CNT-AIT Sabadell) a càrrec de Marciano Cárdaba.

* Divendres 1

Ateneu Llibertari del Casc Antic 19:30 h

Quan la guerra és la pau.
Presentació del llibre Si vis pacem. Repensar el antimilitarismo en la época de la guerra permanente (Bardo Ediciones) i xerrada sobre militarització a càrrec d'alguns participants de les jornades antimilitaristes de Barcelona del 2010.

* Dissabte 2

Rambla del Raval 11:00 h

La distopia tecnològica.
Presentació de El mito de la máquina i El pentágono del poder (Pepitas de Calabaza ed.) de Lewis Mumford a càrrec del seu traductor Javier Rodríguez Hidalgo. El salario del gigante (Pepitas de Calabaza ed.), presentació del seu autor José Ardillo.

13:00 h

Deixar d'esperar la revolució per viure la revolta.
Taula entorn a l'insurreccionalisme, teoria i experiències.

14:30 h Menjar vegà

16:30 h

Publicacions Intermitents.
Presentació de les publicacions Terra Cremada i Visceras.

18:30 h

De Txernòbil a Fukushima.
Presentació dels llibres Chernoblues. De la servidumbre voluntaria a la necesidad de servidumbre (Malapata Ediciones & BS Hermanos Quero) de Roger Belbéoch, Catastrofismo. Administración del desastre y sumisión sostenible de René Riesel i Jaime Semprún, i d'aquest últim també La nuclearización del mundo (Pepitas de Calabaza) a càrrec dels seus traductors.

* Diumenge 3

Rambla del Raval 11:00 h

20 anys d'edició i distribució alternativa.
Taula Rodona amb motiu del 20 aniversari de Virus editorial. Hi participaran: Virus editorial, La Malatesta, Gatazka Gunea i Traficantes de Sueños.

13:00 h

A la recerca d'una base teòrica.
Presentació del llibre Fragmentos de Antropología Anarquista a càrrec d'Adela García (professora d'Antropologia Social de la UB) i Pablo Romero (activista i estudiant d'antropologia).

14:30 h Menjar vegà

16:30 h

Anarquisme, violència i il·legalitat.
Presentació de Oleadas de terroristas: una crítica a la teoría de las oleadas terroristas a partir del análisis comparativo entre el terror anarquista y el fascista (Aldarull Edicions) a càrrec de Francisco de Paula Fernandez Gómes i Enemies of society: an anthology of individualist & egoist thought (Ardent Press-EEUU) a càrrec dels editors.

Més informació a: www.llibreanarquista.net/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció