CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

800 treballadors de l’empresa informàtica Capgemini de Barcelona començaran el 13 de desembre la primera vaga indefinida al sector

Dimecres, 12 desembre, 2012

Capgemini pretén reduir el sou de la plantilla i retallar condicions laborals després que el 2011 ja va fer un ERO pel que es va acomiadar 250 treballadors, el 6% de la plantilla. L’empresa informàtica va facturar el tercer trimestre de 2012 un 6,5% més que l’any anterior.

800 treballadors de l’empresa informàtica Capgemini, amb seu al districte tecnològic 22@ de Barcelona, secundaran a partir de dijous 13 de desembre una vaga indefinida, la primera d’aquesta naturalesa al sector de la informàtica. Capgemini pretén reduir un 5% els sous, convertir en variable una part del sou físic i eliminar algunes condicions laborals, com la jornada intensiva.

Com que l’empresa va guanyar durant el tercer trimestre de 2012 un 6,5% més que el mateix trimestre de l’any anterior, els treballadors no accepten les retallades ja que no els val l’argument patronal que les noves tisorades són una mesura necessària perquè l’empresa segueixi sent competitiva al sector. Els treballadors dels centres de Saragossa i Astúries faran tres dies de vaga en suport als empleats de Barcelona

Capgemini ja va acomiadar 250 empleats de tot l’Estat l’any 2011, un 6% del total de la plantilla, mitjançant un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Al comitè d’empresa es va proposat inicialment fer tres dies de vaga, però els treballadors van acordar que aquesta fos indefinida per tal de pressionar més efectivament l’empresa.

A més a més, Òscar Murciano, membre de la coordinadora informàtica de CGT, explica que “és un sector d’una elevada formació i especialització i les empreses saben que acomiadar un treballador i substituir-lo és molt complicat: la solució que han trobat les empreses informàtiques és reduir sous a personal altament qualificat sense cap cost”. I en aquest sentit també ha assegurat que aquesta és una pràctica molt comuna, que ja han aplicat empreses com Hewlett Packard, on ja s'han fet diverses mobilitzacions, T-Systems, AtoS, Indra o IBM, entre d’altres.

Les mostres de suport a la xarxa als treballadors s'han pogut llegir a l'etiqueta #CapGeminiNosRoba de Twitter.

* Font: El Triangle

>>> Mireu també comunicat Coordinadora d'Informàtica de la CGT:

Solidaridad con la plantilla de CAPGEMINI en Huelga Indefinida y de 3 días
http://www.cgtinformatica.org/content/solidaridad-con-la-plantilla-de-capgemini-en-huelga-indefinida-y-de-3-d%C3%ADas

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció