CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

9.000 euros de multa per manifestar-nos contra el feixisme?

Dissabte, 14 gener, 2012

Felip Puig vol sancionar amb 9.000 euros dues companyes per la manifestació antiracista de l'estiu passat a Salt de resposta a Anglada i la Plataforma per Catalunya.


El dia 27 d’agost del 2011 una manifestació amb el lema: “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“, va recórrer els carrers de Salt i Girona. Va ser una manifestació festiva i combativa que donava resposta a l’intent de Josep Anglada d’escampar odi racista, amb el missatge que no ens deixarem dividir pel nostre origen, els papers ni el color de pell.

La Conselleria d’Interior de Felip Puig, seguint els desitjos de la regidora de la PxC a Salt que havia denunciat la manifestació, va obrir un expedient sancionador contra dues persones, conegudes activistes dels moviments socials, com a suposades organitzadores de la manifestació. La proposta de resolució de l’expedient, que ja només està pendent que la ratifiqui la mateixa Conselleria, els imposa una sanció de 9.000 euros, perquè la convocatòria no li havia estat formalment comunicada.

Denunciem que aquest cas forma part d’una estratègia de repressió sistemàtica, una forma de control social i polític de la dissidència, amb l’objectiu d’impedir que ens mobilitzem, mitjançant la violència, la criminalització, l’ofegament econòmic i la por i que pretén de mica en mica anar trencant el teixit social i solidari dels moviments combatius. La repressió, igual que les polítiques per a dividir-nos amb el racisme i la xenofòbia, és l’altra cara de les retallades. Només a Girona, els processos oberts contra diverses companyes per la concentració de rebuig a les retallades sanitàries de Boi Ruiz del juliol passat i contra estudiants i treballadores de la UdG després de la brutal càrrega dels mossos d’esquadra dins de la Universitat durant la visita d’Artur Mas en són dos exemples més.

Denunciem també que les dues companyes encausades són els caps de turc de l'estratègia repressiva de Felip Puig i CiU. La manifestació de Salt provenia d’una convocatòria col·lectiva i per tant, no es pot atribuir a dues persones ser-ne les organitzadores pel simple fet d’estar-hi presents. Els mossos d’esquadra ni tan sols van identificar-les, perquè, una vegada més, han utilitzat els seus fitxers policials polítics amb què persegueixen les activistes de les organitzacions i els moviments socials.

Però no se’n sortiran: la repressió, ni en forma de porres, ni de multes, ni d’amenaces de presó, no ens impedirà mobilitzar-nos ni, per descomptat, manifestar-nos contra el racisme i el feixisme.

Per tot això exigim:

Que s'arxivi l’expedient sancionador per la manifestació antifeixista del 27 d’agost a Salt, amb què el conseller Felip Puig vol multar amb 9.000 euros dues companyes.

Que es respecti el nostre dret a manifestar-nos amb llibertat: ni repressió, ni feixisme, ni retallades.

MANIFESTACIÓ DISSABTE 21 DE GENER A LES 18H A LA PLAÇA CATALUNYA DE GIRONA

http://peldretamanifestarnos.org/

Contacte: premsa@peldretamanifestarnos.org

Campanya pel dret a manifestar-nos lliurement


Es presenta a Girona la campanya 'Pel Dret a Manifestar-nos' amb dures crítiques a les polítiques de Felip Puig

IVAN SANTIAGO | 12/01/2012

Amb relativa puntualitat i amb uns petits problemes de so inicials que, han servit per trencar el gel de la cita amb les periodistes, ha començat l'anunciada roda de premsa de la campanya Pel Dret a Manifestar-nos. El lloc escollit ha estat la seu del Col·legi de Periodistes a Girona. Al voltant de l'entarimat, s'han anat aplegant gent de diferents col·lectius i del teixit associatiu i polític de Girona, que han volgut acompanyar i donar suport a la campanya. De mica en mica, també, han anat agafant seient els ponents que intervenien a l'acte. En primer lloc, s'ha fet l'acte formal de presentació de la campanya on, una integrant d'aquesta plataforma ha narrat el cas que l'ha originat. Recordem, que es tracta de la proposta de sanció, que el Departament d'Interior vol imposar a dues persones que van participar a una protesta antiracista contra la visita del líder del partit xenòfob Josep Anglada, a la població gironina de Salt. Aquesta protesta, va aplegar molta gent i va transcórrer sense incidents. Malgrat haver estat una protesta anunciada públicament, el Departament d'Interior argumenta, per poder dur a terme l'expedient sancionador, que es va tractar d'una mobilització no comunicada.

Denuncien 'una clara mostra de persecució política'

En aquest sentit, l'advocat defensor de les encausades ha denunciat que l'estratègia del departament esdevé una clara mostra de persecució política. El lletrat ha remarcat que la manifestació va ser publicitada tant al carrer com als mitjans de comunicació, que existeix una desproporció entre la sanció proposada per Interior i la falta que se'ls imputa i denuncia també, l'existència i utilització de fitxers policials que la policia fa servir com a recurs i base de dades il·legal, per a poder imputar i perseguir persones actives políticament. En d'altres intervencions, s'ha criticat el greuge que representa per a la democràcia, el fet de que es persegueixi a aquells que pretenen fer-la créixer potenciant valors com l'antiracisme i l'antifeixisme. També s'ha criticat que Interior intenti desmobilitzar a la ciutadania, amb mesures "exemplaritzants i desproporcionades" com aquesta, fent alusió a d'altres casos com els dels imputats pels fets de la UdG o el dels imputats per la protesta arrel de la visita del conseller de Sanitat, el passat estiu.

Tornaran a manifestar-se

Finalment, s'ha anunciat la convocatòria d'una manifestació pel proper dissabte 21 de gener a les sis de la tarda a la plaça Catalunya de Girona i la instal·lació de parades informatives, que durant aquests dies estaran pels carrers de la ciutat, amb l'objectiu de seguir sumant adhesions a la campanya, que ja compta amb nombrosos col·lectius i associacions i persones que, a títol individual han volgut solidaritzar-se amb les encausades i denunciar "la retallada de llibertats polítiques i socials en la que sembla que darrerament s'està instal·lant els governants". Per seguir les informacions i detalls de la campanya i per adherir-vos a ella, us podeu adreçar a la seva pàgina web: www.peldretamanifestarnos.org

www.directa.cat/noticia/es-presenta-girona-campanya-pel-dret-manifestar-nos-amb-dures-critiques-les-politiques-felip

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció