CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

9 d’octubre, Barcelona: Concentració a l’Estació de Sants

Divendres, 9 octubre, 2009

CGT CONVOCA UNA JORNADA DE LLUITA PER A TOT EL COL·LECTIU DE VENDA DE BITLLETS I INFORMACIÓ DE RENFE- ADIF I AQUELLES SUBCONTRATES QUE OPEREN EN AQUEST ÀMBIT.

CONCENTRACIÓ DIVENDRES 9 D'OCTUBRE A LES 11:30 HORES EN EL VESTÍBUL DE L'ESTACIÓ DE BARCELONA SANTS


Renfe Operadora, Adif, V2, Uni 2, Ferroset, GCS,…. Aquest és el panorama actual del servei de venda de bitllets i informació al client dintre de Renfe-Adif a Catalunya.

Primer va ser la separació de l'antiga Renfe en dues empreses, quedant-se part del personal (venda de bitllets de llarg recorregut) en Adif i l'altra part (rodalies i mitja distància) a Renfe Operadora.

Després arribava l'obsessió de Renfe Operadora per treure's de damunt la venda de bitllets, tancant estacions i donant la prestació als mateixos que contractaven el servei de les cantines de les estacions.

Després va arribar la febre de les licitacions subcontractant empreses per a realitzar el servei i signant contractes de 6 mesos, les empreses se succeeïxen sense arribar mai a proporcionar una prestació de qualitat, sort que, amb molt de treball vam aconseguir que la majoria dels treballadors siguin subrogats i són els que mantenen una mica el nivell del serveis, aquestes companyies, cada vegada juguen amb un menor marge de benefici i sempre i sistemàticament intenten pal·liar pèrdues amb la nòmina dels treballadors, incomplint sistemàticament el Conveni Col·lectiu.

Mentrestant Renfe Operadora ignora també als factors de taquilles, presentant unes condicions per a la reclassificació de categories aberrants per si mateixes i denigrants en comparació del Marc Regulador de Conducció que vol aprovar.

Adif per la seva banda està embolicada en una espiral de la qual avui dia no sap com sortir, amb una vaga que dura ja any i mig i que torna a reprendre's aquest divendres, on malgrat el desgast els treballadors estan fent un esforç que mereix la seva recompensa, mentre l'empresa no sap si continuaran a Adif, aniran a Renfe Operadora, o si els donarà una altra ocupació, o sigui 1100 treballadors que no tenen avui dia clar el seu futur professional dintre de l'empresa.

Mentrestant també comencen a licitar els seus serveis a empreses de serveis auxiliars on els treballadors pateixen d'igual manera els intents de les empreses d'estalviar diners a costa de les seves nòmines i de condicions precàries.

Per tot aquest desori del que hauria de ser una de les prestacions més importants com és la que el viatger es senti ben atès, protegit i segur, CGT convoca a tots els treballadors del servei de venda de bitllets i informació al viatger per a reclamar la dignitat i les reivindicacions necessàries per a assegurar un futur professional.

SFF-CGT Barcelona


EL SFF-CGT CONVOCA NOVES MOBILITZACIONS A LES ESTACIONS PER ALS MESOS D'OCTUBRE I DESEMBRE

Les mobilitzacions que en diumenges alterns hem portat a terme durant tot l'estiu, han servit per a deixar clar a la Direcció d'Estacions i a la Direcció Corporativa d'Adif que no estem disposats que se'ns toregi i que continuem lluitant perquè se'ns tingui en compte i s'ofereixin solucions reals a les justes reivindicacions històriques del col·lectiu.

A l'Empresa ja no li surten els comptes i és conscient que la política d'ignorar el conflicte no acaba amb la rebel·lia dels/les treballadors/es que ja no tenim molt que perdre i si molt per guanyar i aconseguir. Són ells i els seus acòlits sindicals, uns per acció i altres per omissió, els responsables que la situació estigui estancada. No hem d'oblidar que van tenir dues oportunitats (desembre de 2007 i juliol de 2008) de donar sortida a les reivindicacions si haguessin complert l'acordat, negociant de bona fe i complint amb les necessitats dels/les treballadors/es.

Durant el període de mobilitzacions que hem portat a terme fins al moment, com SFF-CGT hem mantingut diversos contactes amb la D.E. d'Estacions que ens ha reconegut la necessitat de donar sortida d'una vegada per sempre a una situació, que de forma sorprenent per a ells, contínua latent a pesar del temps, el que els va a forçar a replantejar-se la seva estratègia. I és que se'ls ha desmuntat de forma clara les excuses que hi ha crisis i que no hi ha un duro. Quan s'han gastat milions d'euros per a privatitzar i ens segueixen mantenint retingut el 0,5% de la massa salarial, fins i tot hi ha diners per a agendes d'ADIF per al 2010.

El que no hi ha fins al moment és voluntat de solucionar el conflicte, i el que no es pot és faltar el respecte a la intel·ligència dels/les treballadors/es. Quebrant, turnicitat, treballs en caps de setmana i festius, prima, garantia de futur, etc, tenen fàcil solució si es vol, perquè poder, es pot. Les mobilitzacions no solament els estan tancant finestretes, estan servint perquè els usuaris (amb octavetes, cartells) i els mitjans de comunicació (notes de premsa) descobreixin la precarització d'un servei públic i les necessitats d'un col·lectiu fins al moment invisible per a la societat, a pesar de donar la cara dia a dia per l'empresa, i no per a fugir de les taquilles com uns altres s'autocomplauen manifestant des dels seus despatxos.

Ningú millor que nosaltres que treballem enfront del públic, sabem que si la nostra empresa ADIF, vetllés perquè els preus dels nostres bitllets fossin igual de competitius que la venda per Internet i agències, els sistemes “amigables” no fossin tan decebedors i inútils, i es gestionés amb major eficàcia i menys caps, les estacions tindrien i complirien la seva funció de centre de vendes amb les millors garanties, amb el personal més qualificat per a un negoci que s'estan carregant dia a dia.

Seguim amb pas ferm i no ens detindrem fins que d'una forma clara es donin respostes al que ens deuen des de fa anys. Per tant hem convocat noves mobilitzacions en els mesos d'octubre i desembre concretades en els següents dies i horaris:

- Mes d'Octubre: Els divendres dies 9 i 30 entre les 11.30 i 15.30h i entre les 19.30 i les 00.30h.

- Mes de Desembre: El divendres dia 4 entre les 11.30 i les 15.30h i entre les 19.30 i les 00.30h. El divendres dia 25 (Nadal), des de les 5h a les 00.30h.

Solament amb la pressió i la mobilització aconseguirem que se'ns tingui en compte.

ESTACIONS NO ES RENDEIX!

SENSE SOLUCIÓ HI HAURÀ MOBILITZACIÓ

SFF-CGT

www.sff-cgt.org