CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

9a Mostra del llibre anarquista a Barcelona, del 10 al 16 de juny de 2013

Dimecres, 12 juny, 2013

9a Mostra del llibre anarquista a Barcelona

La setmana del 10 al 16 de juny, se celebra la novena Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona. La Mostra vol acostar-nos novetats editorials, publicacions i textos que actuen com a catalitzadors d'idees rebels, des d'una òptica no necessàriament anarquista, però sí antiautoritària.

La Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona pretén ser un espai des del qual acostar-se a les novetats editorials, publicacions i textos que, d'alguna manera, actuen com a catalitzadors d'idees rebels. El llibre anarquista, en la seva concepció més àmplia, traspassa la seva condició teòrica i s'alia amb la pràctica a través de la crítica, l'autocrítica, l'anàlisi, la reflexió, el debat i la memòria.

Per a la IX edició de la Mostra abandonen el centre de la ciutat, saturat de turistes, hotels, policia i botigues, i es traslladen a Sant Andreu. Sant Andreu no està lliure, però, dels dictats de la ciutat-aparador. Darrerament s'ha vist afectat per la campanya de pressió, encapçalada per l'Ajuntament, que té per objectiu frenar les activitats dels centres socials. Els organitzadors opten per continuar utilitzant tant aquests espais com el carrer, que són nostres, de totes. La Mostra intenta canviar de lloc cada any per donar visibilitat als diferents espais de lluita existents als barris. La primera es va fer al Besòs, l'any 2005.

Un dels objectius principals de la Mostra és donar suport a les editorials antiautoritàries i publicitar les seves publicacions. Un suport que, avui dia, necessiten més que mai, ja que, com tants altres projectes petits, estan patint la situació de crisi econòmica actual. Es fan menys edicions i la precarietat augmenta. Tot i així, des de la Mostra, es reivindica la importància d'aquests projectes que continuen publicant edicions ben fetes i a un preu molt ajustat perquè la cultura llibertària sigui accessible per a qualsevol persona. Un altre objectiu és mantenir el contacte amb editorials i persones de l'àmbit anarquista d'arreu del món.

El cap de setmana, es faran les jornades intensives als jardinets de Can Fabra. Entre d'altres, el dissabte es presentaran tres novetats editorials sobre tres projectes que enguany celebren 25 anys d'història: la ràdio lliure Ràdio Bronka, la revista Ekintza Zuzena i el Lokal.

El programa d'actes i els espais on es porten a terme ho teniu a http://llibreanarquista.net/ca/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció