Cortavitarte (CGT): “el model que agafa el conseller Maragall és el britànic”, que està “absolutament fracassat”, en lloc del finlandès
Per a Emili Cortavitarte [*CGT*]: "Perdrem a l'escola pública tal com la coneixem ara". I va afegir, que "els millors resultats" de l'informe Pisa (que situava a Catalunya a la cua de l'educació a Europa) es van donar entre alumnes de l'escola pública.
Kaos. Educació (Agències) 22.01.2008 09:30
Adverteixen que hi haurà un "període de confrontació social" si el conseller no renuncia a aprovar la LEC
BARCELONA, 10 Gener. (EUROPA PRESS). Els principals sindicats d'ensenyança van convocar avui una jornada de vaga i una manifestació unitària el dijous 14 de febrer en el centre de Barcelona per a demanar la retirada de la futura Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que consideren que "obrirà les portes a la privatització de les escoles públiques", a més d'una "gestió jeràrquica" i una "desregularització" de les condicions de treball dels mestres.
Les mobilitzacions que els sindicats --Ustec-Stes, CC.OO., Aspepc·Sps, UGT i [*CGT*]-- van anunciar en una roda de premsa conjunta començaran aquesta vesprada amb una concentració davant de l'edifici de CaixaForum, on el conseller d'Educació, Ernest Maragall, presentarà les bases de la LEC a la comunitat educativa.
La portaveu d'Ensenyança d'Ustec·Stes, Rosa Cañadell, va advertir el conseller que si, després de les mobilitzacions, decideix no retirar la LEC, "s'obrirà un període de confrontació social molt negatiu per a l'educació pública" de Catalunya.
Durant el dia de vaga els nens podran acudir al col·legi, on s'oferiran "serveis mínims" --presència de la direcció del centre i de la consergeria--. No obstant això, Cañadell va animar als pares i alumnes a unir-se a la manifestació, ja que "defendre l'escola pública és defendre el puntal de la societat democràtica".
Els sindicats van insistir que les seves reivindicacions no són econòmiques, sinó "socials", ja que consideren que el sistema proposat pel conseller Maragall és semblant al britànic, on s'ha "destrossat" a l'escola pública.
"AVALUAR L'EDUCACIÓ EN TERMES DE PRODUCTIVITAT".
El portaveu de la Federació d'Ensenyament de Fete-UGT, David Medina, va assegurar que amb el sistema recollit en les bases de la LEC (l'única part de la llei donada a conèixer a la comunitat educativa), es passarà a "avaluar l'educació en termes de productivitat".
Així, segons Medina, es deixarà la família que fagi "la inversió en educació que la seva economia permeta", fent que les escoles passen de ser institucions a ser empreses i posant "en el mercat" l'ensenyança.
"VAGA GENERAL DE L'EDUCACIÓ" PÚBLICA I PRIVADA.
La secretària general d'ensenyament de CC.OO., Montse Ros, va assenyalar que les bases de la normativa afirmen que se "estimularà la presència i el creixement de l'escola concertada", en compte de "consolidar la xarxa pública", com estableix el Pacte Nacional per l'Educació (PNE). "ni els seus propis compromisos són capaços de complir", va lamentar.
A més, estableix canvis en el mode de contractació de professorat, que passarà d'obeir a criteris "subjectius". "S'anuncien aquests canvis sense cap garantia que suposaran una millora de les condicions", va criticar. Per tot això, va demanar que el dia 14 sigui una "vaga general de l'educació" a Catalunya.
"AGRESSIÓ CONTRA LA XARXA PÚBLICA CATALANA".
El representant d'Ensenyança Secundària d'Aspepc-Sps, Xavier Massó, va considerar la futura llei una "agressió contra la xarxa pública catalana" d'educació i una manera de la Conselleria de "desentendre's de les seves obligacions".
Segons va considerar, el departament que dirigeix Ernest Maragall recull "el trist sistema de matar el missatger", culpant al professorat, en compte de fer "autocrítica".
"ELS MILLORS RESULTATS" DE PISA, EN L'ESCOLA PÚBLICA.
El secretari general d'Ensenyança de la [*CGT*], Emili Cortavitarte, va sostenir que "els millors resultats" de l'informe Pisa (que situava a Catalunya a la cua de l'educació a Europa) es van donar entre alumnes de l'escola pública. Per això, va criticar el model proposat per la Conselleria de "privatitzar tot el que sigui privatitzable".
Per a Cortavitarte, "el model que agafa el conseller Maragall és el britànic", que està "absolutament fracassat", en lloc del finlandès, que encapçala la llista de resultats de l'informe Pisa. "Perdrem a l'escola pública tal com la coneixem ara".
kaosenlared.net|kaosenlared.net