Es presenten els fedataris de “Som Lo Que Sembrem”, ILP per una Catalunya lliure de Transgènics
Aquest passat 19 de febrer i vinguts d’arreu del territori català, es van reunir 250 persones convocades davant del Parlament de Catalunya per tal de signar com a fedataris/es de la campanya "Som lo que sembrem" per una Catalunya lliure de Transgènics, i poder dur a terme la posterior recollida de signatures.
La primera setmana del proper mes de març s’engegarà una campanya a tot Catalunya amb l’objectiu de recollir un mínim de 50.000 signatures durant els quatre mesos que durarà la mateixa. En el marc de l’anomenada Iniciativa Legislativa Popular, es presentarà una proposta de llei a iniciativa de ciutadans i ciutadanes del nostre país, que pretén la prohibició del conreu d’aliments genèticament modificats, coneguts com transgènics i l’etiquetatge correcte en els comerços.
La ILP té com objectiu la protecció de la diversitat vegetal en general i de les varietats hortícoles locals de Catalunya per a preservar-les de la contaminació genètica provocada per la pol·linització de cultius transgènics. Des de l’inici del conreu de transgènics s’han donat diversos casos de contaminació que han arruïnat la collita ecològica de molts pagesos, i tot hi que aquesta notícia tot sovint s’ha intentat silenciar des de l’administració responsable, la contaminació genètica provoca la desaparició irreversible de les nostres varietats.
Per a desenvolupar la ILP cal la figura del fedatari o fedatària, persones encarregades de vetllar per la veracitat de totes les signatures recollides garantint el compliment de la legislació vigent. Aquest passat 19 de febrer i vinguts d’arreu del territori català, es van reunir 250 persones convocades davant del Parlament per tal de signar com a fedataris/es i poder fer aquest posterior recollida de signatures.
L’1 i 2 de Març, coincidint amb la Fira Natura de Lleida es farà una presentació pública com a tret de sortida per l’inici la campanya.
No és demana res impossible, comunitats com el País Basc i Astúries ja s’han declarat zona lliure de transgènics, així com algunes ciutats catalanes com Rubí i Valls entre altres.
Des de la plataforma, que està oberta a tothom qui hi vulgui participar, s’organitzaran conferències, xerrades, debats, projeccions, i tot allò que es proposi amb la finalitat concreta de fer arribar informació a la ciutadania, tant de la campanya, com de la creixent introducció al mercat d’aquests productes i els seus problemes.
La plataforma “Som lo que sembrem” som tots els que hi vulguem participar, si t’interessa el tema i tens idees o propostes a fer al teu municipi, proposa-les i endavant. Per alleugerir el funcionament i fer que rodin més activitats s’han format nuclis de reunió, o podríem dir comissions amb iniciatives pròpies a les diferents províncies i algunes comarques.
Per a més informació consulteu la pàgina web: www.somloquesembrem.org