CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

10.000 treballadors/es es mobilitzen contra l’ERO de Nissan

Divendres, 24 octubre, 2008

moz-screenshot-24.jpg

Convocada pel comitè d’empresa de Nissan una multitudinària manifestació ha recorregut el 23 d'octubre el centre de Barcelona acabant davant el Palau de la Generalitat, o­n s’ha exigit al Tripartit que no aprovi l’ERO de 1680 acomiadaments presentat per l’empresa.

Amb el lema “No als 1680 acomiadaments a Nissan, sí a un plan industrial” la pancarta de la capçalera anava signada pel comitè d’empresa i els sindicats amb representació a Nissan: CGT, CCOO, UGT i USOC. També hi han participat delegacions de diferents empreses afectades per expedients i acomiadaments, com ara Tyco Electronics i Acciona, així com col·lectius i organitzacions solidàries amb els treballadors de Nissan (Sindicat d’Estudiants, conductores i conductors de TMB, Co.bas, Campanya Unitària contra la Directiva de les 65 hores...).


Durant la manifestació s’han cridat diferents lemes denunciant la direcció de Nissan, exigint a la Generalitat que rebutgi l’expedient i apel·lant a la mobilització unitària i contundent contra els acomiadaments: “Este expediente lo vamos a parar”, “Montilla salva a la plantilla”, “Si esto no se arregla, guerra, guerra, guerra”, “Mar Serna, no nos vendas”, “Contra los despidos, huelga general”, “Aquí hace falta ya una huelga general”… al costat d’altres com ara “Botín, ladrón, trabaja de peón” o “Nativa o extranjera, la misma clase obrera”.

Ja a la Plaça Sant Jaume, davant la seu de la Generalitat, s’han intensificat els crits de denúncia de la direcció de l’empresa i d’exigència al Tripartit: “Ese japonés, hijo puta es”, “Montilla, escucha, la Nissan está en lucha”, “Montilla, cabrón, asómate al balcón”…

El comitè de conveni de TMB ha difòs entre els treballadors de Nissan una octaveta solidària o­n, a partir de la seva experiencia de lluita pels dos dies de descans setmanal, afirmaven que a “TMB quién decidió fuimos los trabajadores/as en asamblea de Trabajadores”, afegint “que nadie decida por vosotros”, “así fue como ganamos la batalla, conjuntamente con el apoyo mostrado por otras empresas y sectores en lucha y sacando el conflicto a la calle”.

La Campanya unitària contra la Directiva Europea de les 65 hores setmanals, per la seva banda, també ha difòs una octaveta de suport a la lluita plantejant que “no s’entén que Montilla o la Consellera no hagin deixat ja ben clar que aquest ERO serà rebutjat”, “si la multinacional no s’avé a raons, l’administració ha d’intervenir l’empresa” ja que “si hi ha diners per als banquers, no n’ha d’haver per a salvar els treballadors, que són els qui creen la riquesa nacional?”. La campanya planteja també la necessitat de donar una resposta unitària i conjunta “mitjançant una vaga general a tota Catalunya en solidaritat amb els companys i companyes amenaçats d’acomiadament i contra l’intent de carregar la crisi capitalista sobre l’esquena dels treballadors”. Finalment posen a disposició dels treballadors de Nissan i de les diferents empreses en lluita les accions previstes per la campanya com ara la manifestació del 29 de novembre contra les 65 hores i la crisi capitalista.

No obstant això, ahir mateix les direccions de CCOO i UGT van acordar convocar una manifestació el 5 de novembre a la tarda “en defensa de l’ocupació i la indústria” des de la Plaça Catalunya fins a la Plaça de la Catedral. Pretenen que la manifestació compti amb amb una “especial presència de les empreses que en aquests moments tenen processos de reestructuració en marxa”. Una manifestació que, significativament, acabarà al davant d’un edifici religiós en lloc de dirigir-se a la seu del govern Tripartit, allà o­n hi ha la responsabilitat última a l’hora d’aprovar o no els expedients de destrucció d’ocupació a Catalunya.

Crònica de Teo Navarro, Kaos en la Red (inclou fotografies i vídeos)

www.kaosenlared.net/noticia/diez-mil-trabajadores-movilizan-barcelona-contra-despidos-nissan-croni