CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT no pot seguir negociant el model de plantilles a la UAB

Dimarts, 6 maig, 2014

A l’empara de la legislació laboral vigent en matèria de dret a informar a les treballadores i treballadors la CGT ha abandonat la Mesa de Negociació entre sindicats i Equip de Govern, reiniciada el 30 d'Abril. Valorem que el Vicerector Donaire ha convocat aquesta Mesa només per passar un tràmit legal de negociació sindical, una nova falta de respecte al PDI de la UAB en el seu conjunt.

El Model de Definició de les Plantilles del PDI ja s’està aplicant, en acords amb Directores i Directors de Departaments, amb compromisos de repartiment de recursos de professorat per al proper curs, i als següents, jugant amb la pràctica dels fets consumats. I en la Comissió de Personal Acadèmic del 29 d'Abril estava en l'ordre del dia l'aprovació del citat Model (encara que s´hagi postergat la seva aprovació). És evident l'absoluta falta d'interès per negociar res. Si voleu conèixer com ho han fet cliqueu aquí:
https://tpd.uab.cat/tpd/departament/list; seleccioneu el departament que vulgueu i desprès els codis assignatures que desitgeu. En un dels camps trobareu quants professors a temps complert consideren que ha de tenir l’assignatura. Si necessiteu accedir al seu glossari cliqueu aquí: https://tpd.uab.cat/tpd/glossari/index.

CGT ja va abandonar la Mesa de Negociació quan s'estava tractant el tema del Model de Dedicació Acadèmica, com us informaren al seu moment.

A més de fosques justificacions per reduir docència en titulacions públiques, per criteris economicistes o reiterant beneficis per càrrecs de gestió d'alt nivell, aquest Model rebaixa el valor del treball de docència del PDI (eliminant temps de preparació de classes). Amb això, l'aplicació del "Decret Wert" (basat en la reducció per investigació) no reporta tots els beneficis que correspondrien a qui te la màxima reducció (per Sexennis), i a la resta del PDI se li sobrecarrega amb molta més docència real de la que venia impartint. Així, s'obre un horitzó de suposats excedents de professorat, l'objectiu ocult de tot l'aparell numèric exhibit per Donaire, alhora que una part important de la plantilla de PDI veurà incrementat el nombre d´hores presencials que ha de fer. Per tant, no avalem l'anomenada "Comissió de Seguiment del MDA", que han pactat els sindicats CCOO, CSIF i UGT, ja que no te sentit acceptar un Model netament perjudicial per al PDI.

Cal afegir l'existència de flagrants irregularitats en el funcionament de la Mesa de Negociació. No es proporciona documentació sobre els temes de l'ordre del dia quan es convoca, ni s'han lliurat ni, evidentment, aprovat cap de les Actes de les últimes reunions.

CGT emprendrà les accions oportunes perquè no s´apliquin i no s´arribi els resultats indesitjables del "Model de Dedicació Acadèmica" i del "Model de Definició de les Plantilles", ni tinguin les previsibles i nefastes conseqüències per al professorat de la nostra universitat, en el camí de desestructurar i flexibilitzar la Plantilla de la UAB, d'acord amb els cànons ultraliberals que guien les actuacions de l'Equip de Govern del Rector Sancho, en sintonia amb els governs conservadors i ultraliberals de Catalunya, Espanya i Europa.

Secció Sindical de CGT-UAB.

http://cgtuab.wordpress.com/

https://twitter.com/CGT_UAB