CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Negres Tempestes publica una edició en català de “Les Aventures d’en Nono” de Jean Grave

Dissabte, 10 octubre, 2009

En el 100è aniversari de l'afusellament de Francesc Ferrer i Guàrdia i de la Revolució que els vencedors denominarien com a “Setmana Tràgica”, el col·lectiu Negres Tempestes ha traduït al català l'obra de Jean Grave que va formar part dels materials d'estudi de l'Escola Racionalista que Ferrer i Guàrdia dirigia al carrer Bailén de Barcelona.


Títol: Les Aventures d'en Nono

Autor: Jean Grave

Any de publicació: 2009

Producció Editorial: Negres Tempestes

Pàgines: 196

En Nono coneix Autonomia, país utòpic en el que l'educació de les nenes i nens estimula les seves inquietuds, l'amor per la natura i altres valors propis de l'anarquisme. Accidentalment, en Nono acaba a Argirocràcia, que segueix un model social capitalista, on tracta d'aplicar i explicar el que ha aprés al seu país.

Aquesta edició inclou la introducció adreçada als alumnes feta per Anselmo Lorenzo, qui va traduir la versió original en francès al castellà a petició de Ferrer i Guàrdia. Inclou també les paraules de Ferrer i Guàrdia adreçades al professorat, una carta on alumnes de l'Escola Moderna parlen sobre el llibre a escolars de l'Ateneu Obrer de Badalona i la introducció en la que Negres Tempestes explica les raons que els han portat a traduir aquest llibre al català entre les que destaca la necessitat de desenvolupar escoles llibertàries. Cal destacar que part dels beneficis obtinguts seran destinats a projectes educatius llibertaris.

Podeu aconseguir l'exemplar al mòdic preu de 6€ als punts de distribució habituals. També farem una presentació del llibre el proper divendres 16 d'octubre, a les 19h al CSA Can Vies.

Tota la informació al web: www.negrestempestes.org/nono