CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Concentració contra la sentència que condemna a 1 any i 6 mesos 8 vaguistes gironins del 14N

Diumenge, 18 setembre, 2016

Concentració contra la sentència que condemna a 1 any i 6 mesos els vaguistes gironins del 14N

La sentència evita l'entrada a presó als vaguistes però imposa condemnes elevades que provoquen el rebuig del Grup Antirepressiu i els col·lectius que li donen suport.

Una setantena de persones es van concentrar ahir al vespre davant la Cambra de Comerç de Girona per mostrar el rebuig a la sentència emesa pel jutjat penal 1 que condemna vuit vaguistes a penes que oscil·len dels sis mesos a l’any i mig de presó. Els fets, jutjats el 27 de juny, es remunten a la darrera vaga general convocada el 14 de novembre de 2012, quan la manifestació anticapitalista es va aturar per fer un piquet a la Cambra de Comerç de Girona arran d’unes polèmiques declaracions del president d’aquesta institució. Posteriorment vuit persones van ser detingudes i acusades de desordres públics i atemptat a l’autoritat.

La concentració, convocada pel Grup Antirepressiu, va ocupar l’avinguda Jaume I davant la Cambra de Comerç, que es trobava fortament custodiada per tanques i furgonetes policials que impedien el pas. Després dels habituals càntics en contra la Cambra i solidaritzant-se amb les condemnades, un dels imputats va llegir un comunicat que mostrava el rebuig a la sentència i criticava amb duresa la Generalitat de Catalunya per comparèixer com a acusació particular. El comunicat també animava les assistents a continuar la lluita contra els interessos de la patronal i titllava de “cleptòcrates organitzats” la Cambra de Comerç.

El Grup Antirepressiu va convidar el secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot, acusat juntament amb 27 estudiants d’ocupar el rectorat de la UAB, i al qual demanen més d’11 anys de presó. Gassiot va fer un discurs abrandat per posar en relleu la solidaritat que es troba present en cada ciutat, barri, ateneu o centre social.

També va intervenir-hi Mireia Bazaga, advocada dels vaguistes, que va mostrar-se disconforme amb la sentència afirmant que s’estava vulnerant el dret a vaga i que properament la recorrerien a l’Audiència Provincial.

En declaracions a l’Ariet, un membre del grup de suport aclareix que cap dels condemnats haurà d’ingressar a la presó, ja que no tenen antecedents computables i la condemna no arriba en cap cas als dos anys requerits, de manera que les advocades podran demanar la suspensió de la pena privativa de llibertat. Tot i l’alleujament col·lectiu pel fet que cap vaguista hagi d’entrar a presó, el Grup Antirepressiu creu que es tracta d’un “excés” i lamenta que “com succeeix habitualment s’agafi com a bona únicament la versió policial”. Recorda, a més, que cap dels imputats va ser identificat ni detingut en els moments dels fets i que un mes més tard, quan els mossos d’esquadra van procedir a la detenció, no es va practicar cap roda de reconeixement. Això, tenint en compte que les detingudes eren persones actives en col·lectius i cercles militants, segons el Grup Antirepressiu, confirma que es tracta d'una "persecució política".

* Notícia publicada a L'Ariet
http://ariet.cat/concentracio-contra-sentencia-que-condemna-1-anys-6-mesos-vaguistes-gironins/