Manifestació contra el CETA el 15 d’octubre a Lleida i actes previs
Campanya contra el CETA i el TTIP a Lleida
Aturem el CETA!
- Xerrada per la defensa dels drets socials, laborals i democràtics, divendres 8 d'octubre 19h al Col·legi d'Advocats de Lleida (Plaça Sant Joan 6-8), amb les intervencions de Trini Busqueta (Plataforma Stop CETA Ponent i Pirineus), Tom Kucharz (Ecologistes en Acció) i Simeó Miquel (Associació de Juristes per la Democràcia).
- Xerrada el CETA és menys sous i menys drets, dijous 13 d'octubre 18h a la Sala d'actes de l'edifici dels sindicats (Av. Catalunya 2), amb les intervencions de Joan Carles Gallego (CCOO), Irene de la Cuerda (CGT), Oscar Simon (IAC) i Laura Pelay (UGT).
- Manifestació "La dignitat no es compra. No estem en venda. Aturem el CETA!", dissabte 15 d'octubre 18h a Plaça Ricard Vinyes.
NO VOLEM EL CETA NI DE CONYA!
QUÈ ÉS EL CETA?
Acord Integral Econòmic i Comercial entre la Unió Europea i el Canadà, un acord comercial i d’inversions. També és conegut com el TTIP canadenc o el cavall de Troia del TTIP.
Entre el maig del 2009 i el setembre del 2014 s’ha estat negociant aquest tractat de lliure comerç en la més absoluta opacitat, sense coneixement de la població.
Es pretén que sigui aprovat pel Parlament Europeu al desembre del 2016 i pel Parlament Canadenc a la primavera del 2017.
QUÈ SUPOSARÀ EL CETA?
El CETA és un tractat de les grans corporacions empresarials del Canadà i de la Unió Europea, per garantir-los-hi un augment en els beneficis i escurçar els drets socials.
QUÈ SIGNIFICARÀ REALMENT PER A TOTES NOSALTRES?
1. Tot el poder a les multinacionals. El CETA és la fi del comerç de proximitat i de la petita i mitjana empresa. Que puguin entrar en tots els àmbits que vulguin, sense cap tipus de restricció. Tot és vàlid per augmentar els beneficis. Les multinacionals podran demandar als Estats si aquests fan legislació que consideren que els perjudica (mesures socials, augments salarials, etc.). La Petita i Mitjana Empresa no podrà competir contra aquests monstres depredadors.
2. Les multinacionals podran revisar la legislació dels diferents Estats. El CETA nega la democràcia. Una vegada aprovat el tractat ho faran a través del mecanisme de Cooperació Reguladora i podran canviar la legislació si consideren que aquesta els perjudica per aconseguir els seus beneficis.
3. La degradació de les normes sanitàries i agrícoles. El CETA degradarà la nostra salut. La tendència a l’homogeneïtzació normativa provocarà la pèrdua de la protecció sanitària que hi ha a Europa respecte als aliments i als productes fitosanitaris utilitzats.
4. L’augment del procés de privatització dels serveis públics (sanitari, aigües, polítiques socials, etc.). Amb el CETA hauràs de pagar per tot. El CETA dificulta que es puguin municipalitzar els serveis públics, o revertir les privatitzacions en marxa. Qualsevol política pública en aquesta direcció, encara que fos decidida democràticament, podria ser susceptible de ser denunciada per les empreses transnacionals que consideressin perjudicats els seus beneficis potencials.
5. L’acord és incompatible amb les polítiques de protecció mediambientals. El CETA suposa més contaminació i destrucció ambiental. Els Acords de París queden en paper mullat si s’aprova el CETA, per l’augment del transport transatlàntic de mercaderies, i s’incentiva el consum d’energies fòssils.
6. Les condicions laborals empitjoraran per a les treballadores i els treballadors europeus. Amb el CETA el teu treball serà més precari. Menys sou i menys drets. S’ha de tenir en compte que aquests tenen més normatives socials que les que hi ha al Canadà i la tendència a l’homogeneïtzació provocarà un deteriorament en els drets laborals.
Principi de precaució. Si entra en vigor el CETA ja no caldrà demostrar que les substàncies químiques (i els transgènics) emprades en l'agricultura no són perjudicials per la salut abans de comercialitzar-se.
Democràcia. Amb el CETA les empreses transnacionals podran denunciar aquells Estats que proposin revertir privatitzacions en salut, educació o remunicipalitzar la prestació de serveis com l'aigua. Les indemnitzacions demanades hauran de cobrir els beneficis privats perduts degut als canvis de normativa encara que aquests siguin decidits democràticament.
Precarietat. Si entra en vigor el CETA els convenis i acords de l'OIT (Organització Internacional del Treball) quedaran en entredit. Les empreses podran denunciar totes les normatives que proposin millorar les condicions laborals existents.
En definitiva, si no aconseguim aturar la signatura del CETA, els actuals estàndards de relacions laborals, sanitaris, de democràcia, etc., retrocedirem a moltes dècades enrere, les del principi del Capitalisme.
EL 15 D’OCTUBRE SORTIM AL CARRER A DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS! NO ET QUEDIS A CASA!
Plataforma STOP CETA Ponent-Pirineus
https://www.facebook.com/STOP-CETA-Ponent-Pirineus-1775353002710394/
@stopcetaponent
Attached documents