CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Marxa Internacional contra Monsanto el 20 de maig a Barcelona

Dimarts, 16 maig, 2017

Marxa Internacional contra Monsanto Maig 2017

Dissabte 20 de maig 11h al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Gran Via de les Corts Catalanes 612, Barcelona

Bayer ha comprat Monsanto i es converteix en la mega multinacional de llavors i agrotòxics més perillosa del planeta pel seu domini i control global de tota la cadena agroalimentària perquè augmentarà encara més els greus impactes sobre la salut i el medi ambient i provocarà la desaparició i la misèria de la població pagesa.

El glifosat, el producte estrella de Monsanto és l’herbicida més utilitzat al món i ha estat qualificat per la IARC, organització internacional de recerca del càncer i per l’Organització Mundial de la Salut com a possible cancerigen. En els camps de soja transgènica s’aplica indiscriminadament el glifosat, principal ingredient del Roundup, per matar les “males herbes”, la soja transgènica s’utilitza fonamentalment per l’alimentació animal i en conseqüència, la carn, la llet, el formatge i altres productes làctics contenen restes de Roundup.

Afortunadament moltes ciutats europees com Barcelona, gràcies a la mobilització d’organitzacions de treballadors i ecologistes s’ha aconseguit prohibir l’ús d’aquest herbicida en treballs de jardineria i medi ambient i substituir-los per productes més sostenibles i ecològics.

Gran quantitat de recerques científiques independents han demostrat que els cultius transgènics provoquen problemes ambientals com la pèrdua de biodiversitat, la mort massiva de abelles i diversos problemes de salut: infertilitat, al·lèrgies i insuficiències en el sistema immunitari.

La petita pagesia familiar tradicional i ecològica també es veu afectada i acumulen pèrdues per la imposició del transgènics com a model productiu i perquè contamina genèticament els seus cultius, com a passat a Catalunya, mentre que Monsanto i altres multinacionals agroalimentàries obtenen grans beneficis inclosos els drets exclusius sobre les llavors i la seva composició genètica.

Multinacionals i administració funcionen amb portes giratòries, als EUA, l’agència encarregada de garantir la seguretat alimentària de la població (FDA) i el Departament d’Agricultura dels Estats Units han estat i estan dirigides per ex alts càrrecs directius de Monsanto.

Quines són les mesures que defensem i reivindiquem ?

.- Exigir que en les etiquetes dels productes alimentaris es faci constar la seva procedència transgènica perquè les consumidores podem decidir

.- No consumir productes derivats de la soja i el blat de moro si no són ecològics o garanteixen que estan lliures de transgènics.

.- Consumir principalment productes de temporada de productors locals tradicionals i ecològics i associar-se en grups i cooperatives de consum.

.- Exigim que es reconeguin els estudis i experiments de científics independents que alerten sobre els impactes negatius del glifosat i dels transgènics agrícoles i la seva relació amb les alteracions toxicològiques demostrades en poblacions humanes.

.- Acabar amb la precarietat laboral i les desigualtats que genera Monsanto entre la pagesia i personal laboral.

.- Ens pronunciem contra el TTIP, CETA i tota classe de tractats de lliure comerç perquè protegiran els interessos les multinacionals en contra de les necessitats i les reivindicacions de les poblacions.

.- Exigim a les administracions públiques que s’avinguin al principi de precaució davant l’evidència científica de risc per a la salut i el medi ambient d’aquestes aplicacions fitosanitàries. De fet en molts ajuntaments ja ho estan fent.

No tolerarem ser enverinats !

Ni Glifosat, Ni Transgènics !

Lluitem per l’agroecologia i la Sobirania Alimentària !

#MarxaContraMonsanto
#MarchaAgainstMonsanto

Associació Catalana Cels Blaus, Associació Salut i Agroecologia, Col·lectiu Males Herbes de CGT Parcs i Jardins, Col·lectiu Torneu-nos el cel Blau, Ecologistes en Acció, HIJOS Barcelona, Som Lo Que Sembrem

monsanto_2017_01.jpg