Les escoles de l’Opus contracten dones per primera vegada després de denúncia de CGT Ensenyament
Les escoles de l’Opus contracten dones per primera vegada
Només tres dels 16 centres continuaran segregant els professors per sexe tot i la sanció de Treball
A finals de novembre, la Inspecció de Treball va multar amb 50.000 euros l’escola de l’Opus Dei Viaró per discriminació masclista en la contractació de professorat i per vulnerar el dret de la dona a la igualtat en la promoció professional després d’una denúncia del sindicat CGT.
El passat 1 de febrer, el diari ARA publicava que:
Les escoles de l’Opus contracten dones per primera vegada
https://www.ara.cat/societat/escoles-lOpus-contracten-primera-vegada_0_1953404715.html
El motiu pel qual totes les escoles han començat a contractar personal dels dos sexes és -entre d’altres- que no volen vulnerar la llei d’igualtat de gènere en matèria de contractació. L'Escola Viaró esgrimeix que encara no s’ha resolt que s’estigui incomplint la llei d’igualtat i que si fos així, també apostarien per complir la legalitat.
Les escoles de l’Opus Dei, malgrat els incompliments legals, continuen rebent anualment un total de 29.633.198€ de fons públics, dels quals 2.559.772€ van a l’Escola Viaró.
Hem obert una escletxa per la retirada del concert educatiu a l'Escola Viaró. Considerem que el Departament d’Ensenyament està eludint la seva responsabilitat davant la resolució que la Inspecció de Treball ha emès contra el procediment de selecció masclista de personal docent de l’Escola Viaró.
Per aquest motiu CGT Ensenyament va entrar una denúncia al Departament ja que considerem que és aquest organisme el que té la responsabilitat d’extingir el concert educatiu de l’escola Viaró per un incompliment molt greu de les obligacions derivades del concert consistent en la reiteració d’un incompliment greu comès amb intencionalitat evident i clara pertorbació en la prestació de l’ensenyament.
Salut.
CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament