CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Després de la demanda de la CGT,  “Trabajo” anul·la l’ERTO de Konecta que va aprovar per silenci administratiu

Dimarts, 2 març, 2021

CGT es congratula d'aquesta resolució que obliga a l'empresa Konecta a retornar les prestacions i bonificacions en les cotitzacions d'aquestes persones, que obliga a ingressar al SEPE les quantitats percebudes per les persones treballadores i que, cosa que és més important, revoca els efectes d'aquest expedient conservant el dret al salari corresponent al període de regulació d'ocupació, que queda anul·lat.

 

La Confederació General del Treball (CGT) informa en aquest comunicat que la multinacional Konecta BTO, empresa de call centers controlada pel fons de capital de risc Intermediate Capital Group (ICG), el mateix accionista que controla DomusVi –principal empresa del sector de les residències de majors a Espanya i la tercera d'Europa- ha vist com el Ministeri de Treball, en resolució coneguda aquest matí, ha anul·lat l'ERTO per força major aplicat a 502 persones a 5 comunitats autònomes.

Va ser fa un any quan, el 21 de març de 2020, la direcció de Konecta va comunicar l'inici d'un expedient de regulació temporal d'ocupació per causes de Força Major. Inicialment el Ministeri de Treball, a causa de la càrrega de treball, va aprovar la sol·licitud de l'ERTO per silenci administratiu que afectava els centres de treball de l'empresa situats en les Comunitats Autònomes d'Andalusia, Catalunya, Extremadura, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana. Però la CGT no es va conformar i va presentar un recurs d'alçada davant la ministra de treball per a deixar sense efecte la suspensió de 502 contractes. Mesos després el Ministeri de treball ens dóna la raó pels tres motius al·legats:

     -Va ser Konecta qui, de manera voluntària i de manera unilateral va decidir no continuar amb l'activitat laboral quan era possible prestar-se el contingut del contracte de treball a distància com posteriorment s'ha realitzat.

     -Konecta va incomplir les seves obligacions de prevenció de riscos laborals i, per tant, no es pot considerar com a força major l'incompliment de les obligacions que tènia l'empresa. El prec de contagi, que va existir, va ser degut als seus múltiples incompliments, la qual cosa no és una “força major” sinó un desistiment de funcions.

     -La falta d'aplicació del teletreball (Treball a distància) en una empresa de telemarketing, és culpa de l'empresa, com demostra que mesos després ho va aplicar sense cap problema, per la qual cosa no estem, tampoc aquí, davant una causa de força major.el Ministeri de treball ens dóna la raó pels tres motius al·legats:

CGT es congratula d'aquesta resolució que obliga a l'empresa Konecta a retornar les prestacions i bonificacions en les cotitzacions d'aquestes persones, que els obliga a ingressar al SEPE les quantitats percebudes per les persones treballadores i que, cosa que és més important, revoca els efectes d'aquest expedient conservant el dret al salari corresponent al període de regulació d'ocupació, que queda anul·lat.

Sentencia Konecta

https://www.tercerainformacion.es/articulo/actualidad/02/03/2021/tras-demanda-de-la-cgt-la-ministra-de-trabajo-anula-el-erte-de-konecta-que-aprobo-por-silencio-administrativo