CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La lluita per la Democràcia real arriba a Terrassa

Divendres, 20 maig, 2011

La manifestació del passat diumenge 15 de maig, convocada sota el lema “Democràcia real, ja!” va donar peu a algunes ciutats arreu de l'Estat a convocar acampades a les seves places. La primera ciutat en fer-ho fou Madrid, amb la Plaça del Sol com escenari. El dia següent s'hi van sumar Barcelona, Granada i altres ciutats, i la “marea” de concentracions i acampades s'ha anat estenent arreu del territori, fins i tot fora d'Espanya.

El dimecres 18 de maig Terrassa es va sumar a aquest moviment, sorgit del 15M, i unes 300 persones es van reunir al Raval de Montserrat. La convocatòria es va fer a través de Twitter, sota el hashtag #acampadaTRS, i a través de grups de Facebook. A més, durant tot el dia es va obrir un document públic i col·laboratiu on més de 25 persones van participar en l'elaboració d'un ordre del dia per a la trobada, que es va donar puntualment a les vuit del vespre al Raval de Montserrat.

La convocatòria, que va sorgir amb 24 hores d'antelació, va reunir treballadors de l'àmbit sanitari, alumnes de secundària, afectats per les hipoteques, persones de diferents sensibilitats polítiques i socials i, sobretot, molts ciutadans i ciutadanes que volien mostrar la seva indignació. Consignes com “no hay pan para tanto chorizo” o “li diuen democràcia i no ho és” es van poder sentir durant una bona estona, acompanyades d'un grup de batucada.

Cap a tres quarts de nou es va iniciar una assemblea, que va comptar amb intervencions de diversos representants dels col·lectius més afectats per la crisi, així com de ciutadans i ciutadanes que van voler exposar les seves i propostes per tal de sortir d'aquesta situació.

La trobada es va dissoldre cap a les deu del vespre, i es va reconvocar per al dijous dia 19 al vespre a la mateixa hora, en que es va fer una nova assemblea per continuar amb la protesta.

Kaos en la Red