CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou cop repressiu al feminisme

Dijous, 17 octubre, 2024

Sis anys i mig després, coneixem la sentència contra les set companyes de @8milmotius (activistes feministes de Sant Cugat a Catalunya) per la seva participació a la vaga general feminista del 8M del 2018.

La condemna, d'1 any i 6 mesos de presó per a cadascuna (10 anys i mig en total), la quantitat de 26.169.34 euros de responsabilitat civil exigida per FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) i la petició d'un any i mig d'inhabilitació del dret al sufragi passiu és una mostra de la repressió a què ens enfrontem.

 Això no és només un atac a set companyes, és un atac a totes nosaltres com a feministes. El que ha passat no és un fet aïllat, avui han estat les nostres companyes de Sant Cugat, però ja hem vist com s'ha perseguit les 6 companyes de la Suïssa a Xixón, als 6 antifeixistes de Saragossa i a tantes altres realitats dissidents de l’Estat que estan patint la repressió; se'ns criminalitza per defensar els nostres drets bàsics, per ser sindicalistes i feministes en un sistema patriarcal i capitalista que cerca aïllar-nos i atemorir-nos.

Aquesta sentència representa de nou un cop dur al moviment feminista, un atac directe al dret de vaga i manifestació de les treballadores, eines legítimes de la classe obrera. No encaixem en el sistema patriarcal i per això se'ns persegueix, però la nostra resistència serà ferma. La solidaritat i el suport mutu són les nostres millors armes, i no ens quedarem callades. Des de la Federació Estatal de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica (FESIM) i la Secretària de la Dona de CGT, oferim tot el nostre suport a les companyes que enfronten aquesta persecució política i condemnem enèrgicament aquest gravíssim atac al feminisme organitzat.

No retrocedirem! Si ens en toquen una, respondrem totes!

 

Secretaria de la Dona FESIM

Secretaria de la Dona Confederal de la CGT