CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acusen el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació de prevaricació

Divendres, 4 novembre, 2011

ARNAU LÓPEZ - 03/11/2011 - Setmanari Directa

La denúncia contra l'alt càrrec de la Generalitat de Catalunya és per prevaricació, ja que s’ha acceptat l’Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que proposava el Consorci malgrat un informe d’Inspecció de Treball de Catalunya que era desfavorable a l’aplicació d’aquest.

La secció sindical de CGT de la Mútua de Terrassa -que aglutina una xarxa de 17 empreses de serveis- denunciarà per prevaricació el Director dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Eliseu Oriol Pagès. La raó és l'acceptació d'un ERO, que suposarà la reducció de jornada de 838 treballadores, tot i les conclusions desfavorables al mateix d'un informe de l'Inspector de Treball i Seguretat Social, Francisco Caballero Díaz.

En el context de retallades al Departament de Salut impulsades pel conseller Boi Ruiz, Mútua de Terrassa va proposar a la plantilla la modificació i retallada de la jornada laboral i els salaris i va amenaçar amb presentar un ERO si les modificacions no eren acceptades per la plantilla. Així ho va fer. Davant el rebuig de la plantilla a les mesures proposades, l'empresa va presentar, el 30 de juny, un ERO al Departament d'Empresa i Ocupació que suposava la reducció de jornada de 838 treballadores en un màxim d’un 44% del còmput anual d’hores durant un any.

L'ERO va ser acceptat el 30 de Setembre. Els sindicats van presentar un recurs, però la CGT ha decidit anar més enllà i denunciarà el responsable pel delicte de prevaricació, donat que ha fet cas omís de les conclusions desfavorables de l'informe de l'Inspector de la Seguretat Social.

L'informe desacreditava l'ERO

L’informe, entre altres aspectes, defensa que no hi ha justificacions organitzaves per l’aplicació de l’ERO, critica la negativa de l’empresa a donar dades, i proposa com a mesura per a no reduir la jornada laboral una reducció en les hores extres que realitza la plantilla. L’informe també fa referència al Fons de Revalorització de Mútua de Terrassa (83.899.212 €) que, com queda recollit al Reial Decret Llei 7/1996, es pot fer servir per tapar el forat que suposadament té l'empresa. L'informe exposa alhora que l’ERO que proposa l’empresa no es justifica per les pèrdues anuals ni per les previstes.

http://www.directa.cat/noticia/acusen-el-director-dels-serveis-territorials-del-departament-d'empresa-i-ocupacio-de-suborn-