CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

400 persones es manifesten a Valls contra l’ERO al Pius Hospital

Divendres, 13 gener, 2012

Valls 1

Valls vol un Pius de qualitat

Aquest 12 de gener els carrers de Valls han viscut per uns instants la mobilització que cada dijous els sindicats protagonitzen a l’entrada del Pius Hospital. Es tractava de la primera manifestació aquest any contra les retallades en sanitat a la capital de l’Alt Camp en forma d’acomiadaments, reducció de servei i precarització de les condicions de treball. En total, al voltant d’unes 350 persones han caminat des del mateix centre hospitalari fins a l’Ajuntament, passant per alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat.

Les pancartes coincidien en gran part amb les reclamacions, contra les retallades i els acomiadaments, posant èmfasi en què aquestes mesures afecten no tan sols a les treballadores sinó a tota la societat, però també se n’han vist de més combatives, sobretot les de la CGT: “Cap retallada es negocia” i “Josep Prat destructor de la sanitat pública”. Els crits, la majoria directes a Albert Batet, alcalde i president del consell d’administració del Pius, i també a Convergència, quan la marxa s’ha aturat un moment davant la seva seu a la plaça del Pati.

Rebuig a les amenaces i cap pas enrere

El president del comitè d’empresa, Josep Maria Trenchs, ha explicat davant dels mitjans que els estranyaria que finalment es presentés l’ERO anunciat per l’empresa, ja que “seria el primer -d’extinció- dels hospitals catalans”. Paraules semblants ha fet servir Marisa Cañón, membre de la secció sindical de CGT -segona força- que ha aclarit que tot plegat es tracta d’amenaces que fa servir la direcció per tal que cedeixin les posicions.

Aquest ERO que van anunciar afectaria 114 treballadores, i com a alternativa els sindicats ja han presentat diverses propostes encara per desvetllar-se. Per contra, en cas de no fer-se aquest expedient, el més possible és que acabin aplicant mesures com ara reduir un 25% la remuneració de les baixes, eliminar els dies de lliure disposició i retallar en plusos. El Pius Hospital -que atén dues comarques, l’Alt Camp i la Conca de Barberà- compta amb gairebé vuit milions d’euros de dèficit que ha de resoldre properament a causa de les retallades però també d’un deute històric. Tot i això, la solució expressada per les manifestants i pels sindicats segueix sent la mateixa: més fons per a serveis públics.

http://pobleviu.cat/2012/01/12/valls-vol-un-pius-de-qualitat/


Unes 400 persones es manifesten a Valls per evitar l'ERO al Pius Hospital

El comitè d'empresa defensa que es poden fer ajustos sense haver d'acomiadar 114 treballadors

Més de 400 persones s'han manifestat aquest dijous a la tarda pel centre de Valls en protesta per les retallades, la pèrdua de serveis i contra el possible ERO al Pius Hospital de la ciutat, que afectaria 114 treballadors. La marxa, que ha transcorregut sense incidents, ha començat a les portes del centre sanitari, i ha finalitzat a la plaça del Blat, al davant de l'Ajuntament. L'acció arriba després que aquesta setmana la Inspecció de Treball ja hagi citat l'empresa i els representants dels treballadors per reunir-se a Tarragona. En la propera trobada, que es farà dimecres que ve, el comitè presentarà una proposta alternativa d'ajustos al centre "que evita fer fora cap treballador".

El president del comitè d'empresa del Pius Hospital, Josep Maria Trenchs, ha explicat que l'objectiu de la manifestació és reivindicar que s'aturi l'ERO. "Estem asseguts a la taula de negociació a través d'una mediadora però l'empresa està tancada en els seus primers números", ha lamentat. Per aquest motiu, aquest mateix dijous el comitè s'ha compromès a presentar, dimecres que ve, una proposta de retallada alternativa "sense tocar cap treballador". A més, els representants dels treballadors reclamen a l'empresa un pla de viabilitat que vagi "més enllà del 2012".

Segons Trenchs, tot i ser conscients de les dificultats actuals, "la retallada es pot assumir sense acomiadar 114 treballadors" -el 20% de la plantilla- i afegeix que "no estem disposats a assumir el deute històric de l'hospital". D'altra banda, el president del comitè s'ha referit al president del Consell d'Administració del Pius i alcalde de Valls, Albert Batet, a qui ha demanat que no es miri la situació "només des del punt de vista dels números" perquè del que es tracta és de garantir la prestació d'un servei de qualitat.

Inspecció de Treball ja ha citat aquesta setmana les dues parts per reunir-se a Tarragona. El president del Consell d'Administració del Pius i alcalde de Valls, Albert Batet, no hi ha estat present, i és que aquesta era una de les condicions que va imposar el comitè per acceptar asseure's a la taula i dialogar, amb la mediació de Treball. També va demanar que, mentre duressin les negociacions, no hi hagués cap acomiadament.

La direcció del Pius vol tirar endavant un ERO per eixugar el volum de dèficit que arrossega l'hospital i que s'eleva als 7,7 milions d'euros. L'aplicació d'un ERO de 114 persones equivaldria a un estalvi d'uns 4 milions, la xifra que pretén recuperar la institució. Mentre, el comitè d'empresa -amb majoria de CCOO- retreu que es faci pagar l'excés de dèficit als treballadors, i més quan, segons diu, no prové de les retallades sanitàries, sinó per una "mala gestió" del centre.

La manifestació s'ha iniciat amb la concentració dels treballadors a la porta del Pius Hospital de Valls a les cinc de la tarda. Posteriorment, la manifestació ha arrencat des de la plaça de Sant Francesc -on es troba l'hospital-, ha continuat per la muralla del Castell, carrer Germans Sant Gabriel, carrer Anselm Clavé, rotonda de la Font de la Manxa, carrer Jaume Huguet, plaça del Pati, carrer de la Cort, i ha finalitzat a la plaça del Blat, davant de l'Ajuntament, on s'ha llegit un manifest.

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=20470