L’Exposició “100 anys d’anarcosindicalisme” a Lleida fins el 4 d’abril
Aquesta exposició organitzada per la Confederació General del Treball i la Fundació Salvador Seguí, repassa cent anys d'aquest moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista que lluita, no només per la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores, sinó també per la revolució social entesa com l'exercici de la llibertat com a dret inalienable. El anarcosindicalisme constituir a la península ibèrica una gran força revolucionària amb una intensitat sense precedents en cap altra part del món. Aquesta mostra explica el fenomen i reconeix a les i els militants del moviment.
A través d'una selecció de premsa, llibres, cartells i documents d'arxiu, recorda als seus protagonistes, evoca l'obra anarcosindicalista, recupera la seva memòria i reivindica la seva vigència. L'exposició situa cronològicament el visitant des dels principis filosòfics al present d'aquest fenomen, a través de quatre etapes diferenciades per colors: verd 1910-1931, violeta 1931-1939, marró 1939-1975 i vermell 1975-2010, amb un discurs gràfic que conclou amb imatges de l'actualitat sindical. Cada etapa està acompanyada d'una cronologia i una llista de 25 noms de destacades i destacats militants, constituint un total de 100 noms, per a un centenari, així com documentació original significativa de cada època que es mostra emmarcada entre parets i vitrines.
L'exposició es podrà visitar a la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, de Lleida, del 3 de febrer al 4 d'abril de 2012.