CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Unes 2500 persones es manifesten a Barcelona contra les retallades, la reforma laboral i la repressió

Diumenge, 17 juny, 2012

El matí del dissabte 16 de juny, unes 2500 persones s'han manifestat pels carrers de Barcelona, amb inici a la cruïlla Diputació/Passeig Sant Joan, en una marxa contra les retallades, la repressió i la reforma laboral convocada per la CGT i on també hi han participat la CNT, la COS, assemblees de barri i la Comissió Laboral del 15-M, l'esquerra independentista, col·lectius antirepressius...

La marxa, que anava encapçalada per una pancarta contra la repressió i exigint la llibertat de l'Andreu, activista de la vaga del 29M que encara està empresonat, ha fet una llarga ruta per totes les institucions responsables de la repressió viscuda els últims mesos: Departament d'Interior, Fiscalia General de Catalunya, Delegació del Govern, Foment del Treball i Palau de la Generalitat.

El 16 de juny CGT i altres col·lectius hem sortit al carrer per a exigir el cessament de la violència policial, per a exigir l'anul·lació dels processos contra les afiliades de CGT Barcelona Laura i Eva, per a exigir l'absolució del Xavi, Dani, Isma i Rubén per a exigir la posada en llibertat de l'Andreu, així com la retirada de totes les denúncies penals i administratives pendents. També hem sortit al carrer per a denunciar les retallades i la reforma laboral i per a remarcar la necessitat de seguir lluitant contra les polítiques econòmiques dels governs català i espanyol, contra la banca i el capital, tots ells veritables responsables de la crisi econòmica i les seves conseqüències sobre la majoria de la població.

El mateix dissabte per la tarda s'han portat a terme manifestacions a diverses ciutats contra la l'onada repressiva dels governs autonòmics i estatal i contra les retallades i la destrucció dels serveis públics i les polítiques antisocials: Tortosa, Palma, València, Girona, Lleida, Tarragona,
Castelló de la Plana, Alacant, Vilafranca del Penedès, Manresa i Manlleu.

A Barcelona, també per la tarda, assemblees de barri i col.lectius socials han convocat a les 18h. davant la Seu del PP del c/Urgell una cassolada per anar a buscar als culpables de l’estafa financera i el rescat (saqueig). Després la gent s'ha desplaçat fins a la seu de Bankia (Diagonal amb Aribau), per portar a terme un Judici Popular #ElPobleVsBankia, el poble contra Bankia, "La Bestia".

>>> Crònica al web del setmanari Directa:

http://www.directa.cat/noticia/setze-mobilitzacions-contra-les-retallades-lalliberament-lultim-vaguista-empresonat

>>> Comunicat de CGT Barcelona:

http://www.rojoynegro.info/galeria/agitacion/manifestacion-confederal-16j-barcelona

>>> Galeria fotogràfica de Carles Trujillo:

http://carlestrujillo.blogspot.com.es/2012/06/20120626-manifestacio-contra-la.html

>>> Galeria fotogràfica de CGT-València

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.485352438158406.125416.301671419859843&type=1

>>> Crònica a BTV:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/06/16/cgt-manifestacio-represio-reforma-laboral-retallades/


www.btvnoticies.cat