CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT denuncia la pèssima gestió de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dimecres, 3 octubre, 2012

La Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII denuncia, una vegada més, el malestar dels professionals i usuaris del centre donada la situació actual del mateix. En referència a les declaracions fetes pel Sr. Josep Mercadé, Director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, el passat 26 de setembre, volen deixar constància que és del tot insuficient l’apertura de 8 h a 22 h del Servei de Hemodinàmica Cardíaca, segons l’informe que va fer el SEM a l’any 2010 i que va destapar aquesta Secció Sindical al gener d’aquest any, i que encara està pendent d’obrir-se amb l’ampliació d’horari, a dia d’avui es segueix amb el mateix horari, de 8 h a 17h.

Des de llavors i fins ara, la CGT va iniciar una campanya, reivindicant la seva obertura 24h i 365 dies l’any; informant, recollint signatures i reclamacions dels pacients cada dimarts al rebedor de l’Hospital, i d’altres llocs. Va ser en una d’aquestes taules informatives que es van assabentar pels mateixos familiars que la nit del 28 al 29 de setembre es va derivar a Barcelona una pacient per realitzar-li un cateterisme cardíac, i que la nit del dia 1 al 2 d’octubre, es va tornar a traslladar un altre pacient que també necessitava un cateterisme cardíac.

També volen denunciar que la nit de dimarts 2 d’octubre van quedar a la Sala de Parts, sense poder ser hospitalitzades, 6 mares i 6 nadons, amb el desconfort que comporta pels pacients i familiars. Mentre a l’hospital hi ha un total de 108 llits tancats, 9 d’ells al servei d’Obstetrícia i Ginecologia.

A més a més, a la 1ª planta d’hospitalització, avui, hi ha 4 pacients de ginecologia ingressades per manca de llits oberts a la seva àrea d’hospitalització; que s’estan forçant les altes hospitalàries per poder ingressar pacients; que avui dimecres al sortir els pacients del quiròfan, s’han hagut d’esperar als passadissos mentre és donaven les altes a d’altres pacients.

La Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII no entén perquè la direcció del centre manté llits tancats, quan hi ha pacients a Urgències o la Sala de Parts sense poder ingressar-los, i exigeix la immediata obertura de tots els llits del centre sanitari. Consideren que amb aquestes mesures s’està posant en perill la qualitat assistencial y la seguretat dels pacients, i també fa responsable d’aquesta lamentable situació a la directora de l’Hospital Dolça Cortasa, amb la seva pèssima gestió, i al gerent territorial Julio Garcia Prieto.

* Notícia publicada al web de Pobleviu http://pobleviu.cat/2012/10/03/la-cgt-denuncia-la-pessima-gestio-de-lhospital-joan-xxiii/