CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Els treballadors de TV3 faran una aturada parcial coincidint amb l’inici de la campanya electoral

Dimarts, 6 novembre, 2012

L'aturada està prevista de 2/4 d'11 de la nit del dia 8 a la una de la matinada del 9 i posa en perill el programa d'obertura de campanya.


El comitè d'empresa de TV3 ha convocat la segona aturada parcial coincidint amb l'inici de la campanya electoral catalana, la mitjanit del 8 al 9 de novembre. La vaga, prevista entre dos quarts d'11 de la nit i la una de la matinada, pot posar en risc el tradicional programa d'obertura de campanya, en què es connecta amb els primers actes de cada partit. La clàssica enganxada de cartells –al llarg dels anys s'ha anat modernitzant– que dóna el tret de sortida a la cursa cap al 25-N.

La tria de la data no s'ha fet perquè si. El comitè planteja aquesta aturada com un “toc d'atenció” a les formacions polítiques sobre la importància i la necessitat dels mitjans públics. La intenció de TV3 és reclamar que es facin serveis mínims en la franja horària afectada, tot i que serà el Departament de Treball el que acabarà prenent la decisió.

Un total de sis

L'aturada parcial del 8 de novembre és la segona de les sis aprovades a mitjan octubre pels treballadors de TV3 en referèndum (un 71% a favor i un 24% en contra amb més d'un 61% de participació), que s'inclouen en el pla de mobilitzacions “contra l'externalització, pel futur de TVC i el manteniment de llocs de treball”. Les vagues –a les quals el comitè va posant data puntualment– estan previstes fins al gener, així que no és descartable que n'hi pugui haver més durant les dues setmanes que dura la campanya electoral. Es repartiran “equitativament entre tots els torns i les franges horàries”, segons es va determinar quan es van aprovar.

La primera de les aturades parcials es va fer el 24 d'octubre. I va durar dues hores i mitja, de dos quarts d'onze del matí a la una del migdia.

Font: El Punt Avui