CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A ADIF tenim raons, i l’obligació de fer-les valer

Dilluns, 15 març, 2010

Els treballadors i treballadores d'Adif estem sofrint una burla inadmissible per part de la Direcció de l'empresa, situació de la qual és partícip el Comitè General, i que afecta no només a les nostres condicions laborals, sinó també al nostre propi futur com treballadors ferroviaris.

Els acords del I Conveni Col·lectiu d'Adif, actualment prorrogat, incloïen el compromís de negociar un Desenvolupament Professional que hauria de donar resposta a les justes demandes plantejades per tots els col·lectius. Aquesta taula, en la pràctica, no s'ha arribat a engegar, i el C.G.I. no només es creua de braços, sinó que mira impassible com l'empresa externalitza les càrregues de treball, generant una precarietat que arriba de ple a les subcontrates, amb un increment inasumible de la sinistralitat, però que també s'estén irremeiablement als treballadors d'Adif.

És evident que la Direcció no obrirà per pròpia iniciativa la negociació, com semblen esperar UGT i CCOO, instal·lats en el seu còmode immobilisme: la Llei del Sector Ferroviari és neutra, la liberalització és inevitable, no hi ha per que alarmar-se, millor la col·laboració que l'enfrontament, cal confiar en la bona voluntat de l'empresa...

Novament s'evidencia la diferència entre qui s'acontenten amb signar i qui exigim que els acords es compleixin i estem disposats a actuar. Ens hem dirigit a la Direcció reclamant l'engegada de la Taula de Desenvolupament Professional, i anem a dirigir-nos al Comitè General exigint que s'actuï des d'aquest òrgan de representació amb l'eina que tenim els treballadors per a fer valer els nostres drets: la mobilització.

Però mentrestant no anem a quedar-nos de braços plegats. CGT ha convocat una Concentració enfront de la seu de la Direcció general de Seguretat, Organització i Recursos Humans d'Adif, el pròxim dia 23 de març. Aquesta Concentració serà l'inici d'una sèrie de mobilitzacions que han de dur fins a una Vaga de tots els treballadors d'Adif.

Confiem que els altres sindicats siguin capaços d'assumir la seva responsabilitat en la defensa dels interessos dels treballadors i participin en les mobilitzacions.

CGT exigeix la reobertura de les negociacions per al Desenvolupament Professional, en la qual han de tenir cabuda les reivindicacions expressades pels ferroviaris en matèria de jornada, formació, promoció professional i retribucions, i que ha de contemplar:

• Generació d'ocupació estable i de qualitat en la pròpia empresa

• Processos de selecció públics i transparents

• Conciliació real de la vida familiar i laboral

• Garanties de seguretat que disminueixin l'accidentalitat

• Superació dels nivells proposats en seguretat ferroviària

• Promoció professional basada en principis d'igualtat

• Justícia retributiva

SFF-CGT

www.sff-cgt.org