CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A Caprabo no som productes en venda, som treballadors

Divendres, 7 febrer, 2020

Durant els últims anys Caprabo està franquiciant i venent botigues a altres companyies subrogant al personal sense cap tipus de garantia, on s’acaben produint en la majoria dels casos modificacions substancials de les condicions de treball, atenent-se a l’última reforma laboral, produint una clara reestructuració d’empresa i acomiadaments encoberts. Hem demanat per activa i per passiva la reubicació de tots i totes les treballadores de les botigues afectades a altres establiments Caprabo i la no subrogació a les empreses compradores o franquícies, però l’empresa amb un clar despotisme no ho ha fet ni ho pensa fer, una vegada més Caprabo demostra la intenció de desfer-se del personal indefinit, mentre no deixa de contractar a treballadors eventuals amb contractes “escombraria”.

Però això no acaba aquí, no només passa amb els centres venuts o franquiciats, si no que amb les botigues que tanquen ens trobem amb la mateixa situació o pitjor. L’empresa es dedica a oferir vacants a les persones afectades amb possibilitat d’elegir 5 destins, on en molts pocs casos s’ofereixen vacants properes als centres de treball actuals, en altres casos ofereixen canvis de funcions comportant baixades de salari. En l’últim pack de botigues tancades, on en van ser afectades en concret sis, la situació dels treballadors ha sigut la següent:

52 persones afectades, 16 caps, 36 personal operatiu.
24 persones reubicades en les vacants escollides per els treballadors/as
18 persones a les que se’ls hi ha aplicat mobilitat geogràfica.
6 persones a les que se’ls hi ha aplicat modificació substancial de les condicions de treball (canvi de torn, horari, funcions...)
4 persones altres modificacions.

Aquestes modificacions comporten el forçament del molts treballadors a deixar l’empresa. On aquesta ofereix indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un límit de 9 o 12 mensualitats depenen del tipus de modificació.

Des de CGT manifestem la nostra indignació amb les mesures adoptades per l’empresa, i us animem a denunciar cadascuna de les vulneracions dels nostres drets! I a formar part de la nostra secció sindical, sense vosaltres no tenim força!

Som persones no mercaderies. Si ens toquen a un/a ens toquen a tots/es!!!!

Des de la Secció Sindical de CGT Caprabo botigues de Barcelona

CGT-CAPRABO

CGT Caprabo No perdua de llocs de treball

Attached documents