CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A Girona, tres solidàries amb la Núria Pòrtulas, pendents de sentència tres mesos i mig després del judici

Dimarts, 15 gener, 2013

Cartell solidaritat encausades

El passat 24 de setembre del 2012 es va celebrar el darrer judici pendent de la Campanya de Suport a la Núria Pòrtulas. Els fets es remunten a l’abril del 2010, quan 2 membres de la Campanya es van encadenar a l’edifici de la Delegació del Govern Espanyol a Girona durant una de les accions de solidaritat realitzada les setmanes en que es deliberava al Tribunal Suprem la llibertat de la nostra companya. Els dos companys són acusats d’atemptat a l'autoritat, que suposaria una pena de 4 anys i 8 mesos de presó i una multa de 4.750 euros per lesions a la policia.

En el judici, la defensa dels nostres companys es va basar en les filmacions de les càmeres de seguretat de l’edifici aportades per la pròpia fiscalia i en fotografies aportades pels mitjans de comunicació. Mentre els advocats dels Mossos d’Esquadra i la fiscalia només es van basar en les declaracions de 8 “testimonis” Mossos que van resultar clarament contradictòries. Els agents només recordaven fets puntuals, i curiosament, no recordaven les dues càrregues policials on van utilitzar porres per dispersar els manifestants i agredir els activistes. Tampoc recordaven les piloteres que havien tret per amenaçar els concentrats, tot i que es veia clarament en les filmacions presentades per la fiscalia.

Per altra banda, el forense que havia avaluat els companys ferits i els agents, va considerar poc probable que les lesions dels agents es corresponguessin a contusions causades per les cadenes amb que s’havien lligat els activistes. Contradient altre vegada les declaracions del Mossos d’Esquadra.

En aquest sentit, un cop surti la sentència es realitzarà una roda de premsa a les 16:00 davant dels jutjats i una manifestació a les 19:00 davant la Generalitat. És per això que us demanem que estigueu atentes a properes comunicacions.

Sigui quina sigui la resolució del cas, continuarem denunciant la repressió constant cap als grups de denuncia del sistema político-policial en el qual ens sotmeten.

Llibertat encausades

Cap condemna ens farà creure

Núria lliure!
Lliures tots i totes!
http://nurialliure.blogspot.com.es/

>>> En el següent enllaç teniu el vídeo en suport als companys que es van encadenar a la Subdelegació del Govern de Girona en el marc de les setmanes de lluita de la campanya de suport de la Núria. Amb petició de 4 anys i 8 mesos de presó i en espera de sentència des de fa 3 mesos. En el vídeo es presenta un resum del cas i del moment de lluita actual a Girona:

https://vimeo.com/57377928

>>> Cartell en document adjunt.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció