CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A l’empresa SABA Aparcaments, els sindicats CCOO, UGT i USO signen una rebaixa salarial del 25%

Dijous, 27 juny, 2013

El Comitè d’empresa de SABA, on estan els sindicats CCOO, UGT i USO, signen un Pacte molt regressiu per als treballadors que augmenta la desigualtat, la injustícia i la discriminació a l'introduir una quarta escala salarial a la plantilla d’aparcaments ja que amb la mateixa categoria i funcions existeixen unes diferències salarials de 800 euros nets.

El Pacte al que han arribat Comitè i Empresa defensa un model de treballador aristocràtic amb capacitat de consumir i el treballador pobre que no arribarà a final de mes amb un salari de misèria. El Comitè pren la postura de defensar, millor dit, de defensar-se a ells mateixos i l’empresa. Als nous treballadors contractats, que s’arreglin ells sols. Es l’egoisme portat l’extrem. Una discriminació pura i dura en tota regla. El Comitè ha exercit una política sindical entreguista als interessos de l’empresa que afecta directament als treballadors més desprotegits, als més joves, als que entrin a treballar a l’empresa. Aquesta política ens està portant a una continua pèrdua de drets laborals; salarials, de condicions de treball, en resum, a la precarització de les condicions de treball, tot això a canvi d’un plat de llenties, els retrassos salarials del 2012 que ja eren nostres per Conveni.

En aquests moments podem dir que els treballadors de SABA som els primers de la lliga a tot l’estat en quant a diferències de salari. Amb l’excusa de la crisi, l’empresa està aprofitant l’ocasió per a fer i desfer al seu aire sense oposició sindical. La nova categoria de 14000 euros bruts a l’any és una rebaixa salarial d’un 25% que serà traslladada al Conveni Sectorial de Catalunya, a partir d’aquest moment les empreses començaran a substituir treballadors barats per treballadors més cars fent efectiva una rebaixa salarial a tot el sector i “obligant” a totes les empreses a adequar els salaris a la baixa per a poder ser “competitives”.

Negociació del Conveni d’Aparcaments de Catalunya

Els treballadors de SABA mai han tingut clar si el Comitè estava defensant veritablement els seus interessos a la Comissió Negociadora del Conveni ja que des del principi CCOO/UGT ens van informar de les pretensions de la Patronal de crear una nova categoria. Aquests sindicats que han conegut la postura tancada de la Patronal tan directament a la Comissió Negociadora no han volgut exercir postures de pressió contundents per aconseguir un Conveni digne i una vegada trencades les negociacions tampoc han volgut convocar una vaga al sector per a aturar les dures condicions que pretén la Patronal i així defensar el nostre Conveni. Ha sigut deixadesa o hi han hagut altres motius?.

La veritat es que, els sindicats que han estat al front de la negociació no han sigut transparents del tot i encara que la defensa de la “ultraactivitat” del Conveni sigui important hi han moltíssimes altres matèries que es tenien de resoldre com per exemple l’equiparació salarial dels treballadors tant a l’empresa com a les quatre províncies, el quebrant de moneda, el control de dos o més aparcaments, la subrogació d’empresa, la modificació de les condicions de treball, etc.

Amb aquests sindicats, les empreses ja no necessiten Departament de RR.HH..

La Constitució diu que, a igual treball/igual salari. A SABA existeix una discriminació clara recolzada pels Sindicats CCOO, UGT i USO.

PER L’EQUIPARACIO SALARIAL: A IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI.

NO A LA NOVA CATEGORIA SALARIAL QUE DISCRIMINA ALS TREBALLADORS.

Federació Comarcal CGT Maresme

Més informació:

- TWITTER CGT MARESME

- PÀGINA FACEBOOK CGT MARESME