CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A les contractes i subcontractes de Telefónica la vaga segueix… 27 i 28 de setembre coincidint amb el tancament de trimestre i a més se sumen més províncies

Dijous, 20 setembre, 2007

NO ET QUEDIS FORA. PARTICIPA TU TAMBÉ. TOTS A LA VAGA EL DIJOUS 27 I DIVENDRES 28 DE SETEMBRE.

VINE A L'ASSEMBLEA GENERAL A DONAR SUPORT LA VAGA. PRÒXIMA ASSEMBLEA DIMECRES 26 EN LA CENTRAL DE PARAL·LEL, BARCELONA. 19:30 h.

Després de la vaga del 20 juliol estem d'acord que en les empreses on es va secundar la vaga, les patronals van expressar el seu interès a arribar a acords amb els treballadors, com és el cas d'ABENTEL a Barcelona, on les negociacions entre empresa i vaguistes per a arribar a una millora del sou base i dels punts estan molt avançades. Així que independentment del salari base que marca el conveni del metall, és possible arribar a pactes que ho millorin. Cal destacar que el comitè d'empresa de ABENTEL es va quedar fora de joc per no secundar la vaga i ara l'empresa negocia amb els vaguistes.

Allí on la vaga no va ser seguida massivament, les empreses han repercutit a les seves plantilles les conseqüències del contracte de manteniment integral signat amb Telefònica. Ja al maig del 2006 en Teytel, sota la pressió d'una vaga convocada, es va signar davant el Departament de Treball de la Generalitat un acord de millora de conveni, que entre altres aspectes positius incloïa l'augment del salari base fins als 1300 euros, en lloc dels 1040 que marcava el conveni del metall. A més, a Almería, Girona i Lleida estan previstes reunions per a la setmana que ve entre treballadors i empreses per a intentar arribar a algun acord. Aquestes províncies estan disposades a anar a la vaga el 27 i el 28.

Per tant la mobilització és útil i la vaga del 27 i 28 és l'oportunitat més propera per a fer canviar les nostres condicions de treball, exigint sobretot l'augment del salari base ja que no podem permetre'ns estar cotitzant per 900 euros a la seguretat social, cobrar la pensió de jubilació i la baixa per malaltia o accident entorn a aquesta quantitat. Si estem de baixa, tenim dret a seguir menjant i pagant els nostres habitatges.

Les reivindicacions de la vaga són:

- Contractes fixos, tenint en compte que el treball realitzat per les contractes és permanent i fins i tot amb previsió creixent.

- Augment progressiu i significatiu del sou base fins a arribar a nivells similars als quals perceben pel mateix treball els treballadors de Telefònica.

- Reduir la jornada vigent i regular i compensar els treballs de dissabte i diumenge amb un dia de libranza en compensació, a més del pagament de festius. Eliminació de les jornades que superen les 40 hores setmanals o les 1650 anuals.

- Que es cotitzin a la seguretat social i que es paguin les hores extraordinàries.

- Compliment efectiu de la legislació vigent en matèria de salut laboral, amb aplicació de la normativa acordada en l'empresa principal Telefònica. Pla de formació tècnica i en salut Laboral per mitjà de cursos presencials en hores de treball.

contractesisubcontractes@yahoo.es
93.430.50.00
www.teleafonica.net