CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A l’Hospital de la Mútua de Terrassa també s’ha utilitzat l’estratègia de la por per a signar un pacte de retallades

Dijous, 25 juliol, 2013

Després de negociacions marcades pel fi de la ultractivitat en els convenis el 8 de juliol, que tant CCOO com UGT han fet servir als hospitals de la XHUP i altres per amenaçar als treballadors amb la por pel buit de conveni, s'arribava a un acord entre CCOO-UGT i APF i la Direcció de Mútua Terrassa, que representa més d'un 10% de disminució en els sous. CGT, SATSE i USOC no comparteixen l'acord. Es va convocar un referèndum realitzat durant els dies 23 i 24 de juliol tant a l'hospital com en els ambulatoris, el resultat del qual ha estat: 987 SI (favorables a l'acord del conveni) i 590 NO. És obvi que ha pogut la POR i que la carta del director i les pressions dels càrrecs intermitjos han estat determinants.

Denunciem que aquest referèndum s'ha realitzat de forma irregular i antidemocràtica per les següents qüestions:

- Hi ha hagut una carta prèvia del Director General, Sr. Picola coaccionant els treballadors i atemptant a la llibertat sindical. La proposta del NO al acord, no ha tingut les mateixes oportunitats. Ningú mes que l’empresa disposa de les adreces electròniques de tots els treballadors.

- Les votacions s'han realitzat en ple període vacacional.

- Hi ha hagut reunions organitzades pels comandaments intermitjos en la majoria dels serveis pressionant als treballadors en el seu sentit del vot.

- El cens que s’ha utilitzat, confeccionat per l’empresa, contenia múltiples errades

Els metges defensen els seus interessos de casta (sobretot perquè poden seguir fent privada però, perquè CCOO-UGT s'adscriuen a un pacte tant lesiu?
La resposta està en que volen recuperar el seu lloc de servents del sistema. Van perdre el referèndum en el sector de la XHUP on els treballadors van dir NO per mes del doble de vots que el SI i ara volen recuperar protagonisme signant empresa per empresa, encara que siguin rebaixes molt importants.

El 24 de juliol s'ha fet una roda de premsa a Metges de Catalunya de Barcelona, per informar que s'ha constituït una taula on intervenen Metges de Catalunya, USOC, CGT, CLCSC, SATSE, USAE, IAC, SSC i FAPIC, que pretén negociar el conveni de la XHUP directament amb la Generalitat, apostant per eliminar els gestors sanitaris que produeixen despesa i corrupció i per una sanitat 100% pública.


Comunicat de la CGT davant el referèndum a Mútua Terrassa:

Com cada estiu, aprofitant que la gent ja està de vacances, … amb premeditació, alevosia i vacacionalitat JA ARRIBEN LES REBAIXES !!!

Novament, les rebaixes dels nostres sous, amb la justificació de la crisi, del que ens paga el CatSalut, de la previsió probable de pèrdues per l’any vinent, malgrat que tothom ha vist reformar la clínica, al director general de Mútua confessar als medis de comunicació els beneficis de l’Hospital i del Grup ... malgrat la transparència no és la qualitat essencial d’aquesta empresa.. malgrat que estem tips de veure com polítics i gestors sanitaris s’embutxaquen els diners de tots i desprès menteixen descaradament...

Malgrat que sabem que la finalitat de tota aquesta reforma de la sanitat , que inclou la rebaixa dels nostres sous, té com a objectiu la Privatització del sistema sanitari...
Malgrat tot això, la majoria (CCOO-UGT-APF) de la Comissió Negociadora del conveni de Mútua està disposada a combregar amb rodes de molí. Això no ha sigut una negociació col·lectiva, és una rendició en tota línia! La comissió negociadora (la majoria) només ha discutit d’on treure’ns els 10 milions d’euros que reclama l’empresa... però l’empresa no està en crisi, està en expansió... Sempre hi ha una altra alternativa, a tragar i callar!

Els treballadors i treballadores de la XHUP han dit la seva en el referèndum convocat per CCOO i UGT per definir-se sobre l’acord adoptat entre ells i les patronals del sector amb retallades similars a les que aquí es presenten. Han dit NO. Malgrat l’enorme pressió efectuada tant per les patronals com per CCOO-UGT i els medis de comunicació... agitant el discurs de la POR, que el dia 8 de juliol s’acabava el mon, per tal de fer cedir als treballadors. Aquest era l’objectiu de la Reforma Laboral i la funció que li han donat a la tan famosa ultractivitat.

NOSSALTRES NO ABONAREM EL DISCURS DE LA POR !

Sabem que la cessió dels nostres drets, no ha impedit que hi hagin més i més retallades i que s’han fet la llei a mida per poder saltar-se inclús els convenis que signen... S’han de canviar moltes coses per revertir aquesta situació i no retornar al segle XIX, però la via no és anar cedint empresa per empresa i conveni per conveni, al contrari. S’ha de plantar cara a aquest saqueig HEM DE DIR NO, NO AMB EL MEU SUPORT.

Els sindicats que van propiciar el NO en el referèndum de la XHUP (CATAC, SATSE, CGT, Metges de Catalunya, USOC, USAE, FAPIC...) estan treballant conjuntament per negociar directament amb la Generalitat el conveni de tot el sector, proporcionar un marc estable de negociació mantenint la prorroga de l’actual conveni. Suprimir tots els ens gestors (patronals sanitàries) i convertir la sanitat catalana en 100% publica entre altres coses. Es un bon començament!

L’estratègia de negociació de les patronals és sempre la mateixa: si no accepteu l’acord, us sobrevindrà un mal pitjor, en aquest cas l’article 41 del ET que parla de la modificació substancial de condicions de treball. Però han de demostrar pèrdues.
Es cert que a nivell jurídic, hi ha força incertesa: però res està decidit. Des del col·lectiu Ronda es qüestiona el discurs de la por i es puntualitza que en cas d’expirar el conveni col·lectiu i en absència d’un altre conveni de referència, les condicions laborals passaran a quedar garantides no ja per un conveni col·lectiu sinó pels propis contractes. Per tant jurídicament “queda fora de l’abast de les prerrogatives empresarials modificar unilateralment les condicions laborals o la remuneració com a fruit d’una simple automatització de les conseqüències de l’expiració d’un conveni col·lectiu” (1)

D’altra banda, si diem NO sembla probable perdre el conveni d’empresa, però donades les rebaixes que se’ns imposen ja és millor el conveni de la XHUP. Us diran que és que no hi ha conveni! Aquí també hi ha discrepància. No es por passar a l’Estatut del Treballador! Segons l’interpretació de l’article 86.3 de l’ET. No és un conveni l’Estatut del Treballador! Per tant, el conveni, mentre no se’n signi un altre és el de la XHUP. Inclús fonts del propi Ministeri de Treball afirmen que crear aquest buit - amb el que ens han terroritzat – atemptaria contra la llei de llibertat sindical. (2)

Sabem que el resultat de qualsevol lluita és incert, incertes van ser totes les lluites dels que ens van precedir i que van aconseguir el que ara ens volen arrabassar! Incertes son les lluites dels preferentistes i els afectats per les hipoteques ! Però, PODEM GUANYAR !!

L’altre camí, el SI a les retallades, el de les certeses, ja el coneixem: només porta a més i més retallades i ara signades i ben lligades en conveni.

La CGT, amb minsa representativitat a la mesa negociadora, ha lluitat tant com ha pogut. Ara, la decisió es vostra.

Secció Sindical CGT HUMT

Val la pena llegir-ho o com a menys fullejar-ho:

(1) http://www.cronda.coop/content/view/full/6663

(2) http://www.empleo.gob.es/es/sec_trabajo/ccncc/G_Noticias/ForosDebate/Ponencia_CCNCC_Sofia_Olarte_Ultractividad_convenios_colectivos.pdf

Més informació:

- WEB CGT TERRASSA

- FACEBOOK CGT MÚTUA DE TERRASSA

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció