CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A l’Hospital Santa Tecla de Tarragona prorroguen les retallades fins el 31 de març de 2015. CGT és l’únic sindicat que s’hi ha oposat.

Dijous, 4 desembre, 2014

Acord, fins a nova data. El comitè d’empresa de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha votat favorablement la proposta de la direcció, en una reunió celebrada aquest dimecres, per tal de prorrogar les condicions laborals dels treballadors sanitaris fins el proper 31 de març de 2015. Unes condicions que, cal recordar, ja parteixen d’una rebaixa substancial pel què fa a salaris, pagues extres i augment d’hores de feina. Segons han explicat membres del comitè d’empresa a Tarragona21, amb la pròrroga la direcció guanya temps per estudiar unes noves mesures i s’evita haver de revocar la tisorada aplicada als treballadors de manera unilateral. En cas de no haver arribat a un acord en data 31 de desembre de 2014, la direcció hagués hagut de tornar al conveni anteriorment vigent i, per tant, els treballadors de l’Hospital Santa Tecla, a Tarragona i el Vendrell, i del CAP Llevant, haguessin recuperat part dels drets perduts en el darrer conveni.

Per part dels treballadors, per tant, no es guanya en drets ni salaris, però aconsegueixen bloquejar cap nova retallada. Tot i que la pròrroga serà vigent fins a finals de març de 2015, comitè d’empresa i direcció s’han emplaçat a reprendre les negociacions a partir del 15 de febrer. Fonts consultades per Tarragona21 no dubten que, a partir d’aquesta data, “la direcció ja posarà sobre la taula noves retallades i no les pensem acceptar”. En concret, els professionals de la sanitat temen que l’empresa elimini el 50% de la paga extra de juny i desembre; el premi de fidelització i, per últim, es mantingui la reducció del 5% de tots els conceptes salarials, la pèrdua de les DPO o les pagues per objectius, entre altres.

La pròrroga ha tirat endavant amb els vots favorables de bona part del comitè d’empresa integrat pels sindicats UGT, CCOO, Metges de Catalunya i SATSE. L’únic sindicat que no hi ha donat el vist-i-plau ha estat CGT, atès que en el moment de signar l’acord els seus membres es trobaven fora de la reunió per tal de debatre el seu posicionament. Membres de la CGT han explicat a aquest mitjà que, de tota manera, no s’hagués donat l’aprovació a cap nova retallada i han recordat que tenen un recurs obert als jutjats per les actuals condicions aplicades per la direcció de Santa Tecla. Per aquest motiu, han rebutjat frontalment l’acord i han condemnat l’actuació de la resta de sindicats.

* Notícia publicada a Reus Digital.