CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A partir de Juny, menys trens

Dimecres, 13 març, 2013

A PARTIR DE JUNY MENYS TRENS

Ahir dia 11 de març ens van convocar a una reunió el director general d'Explotació i el director General de RH, com a continuïtat a les reunions que es vénen mantenint amb el Ministeri de Foment, per fer-nos saber quin resultat estaven tenint les reunions mantingudes amb les
CC.AA. per establir quins trens de Mitja Distància es consideren Obligació de Servei Públic (OSP).

A falta de finalitzar les negociacions amb les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, i Madrid, el resultat seria el següent:

• Que el total de les línies declarades ineficients, per estar per sota del 15% d´aprofitament, són de 30 de 118 relacions.

• Que d'un total de 3.374 trens setmanals de mitjana distància, se suprimeixen 779 trens setmanals.

• Que 172 estacions deixessin de tenir parada de tren, i tindran una única parada per sentit altres 163 estacions.

• Que els viatgers afectats s'estimen al voltant de 1 milió.

• Que l'estalvi per la supressió d'aquests trens serà de 51 milions d'euros.

Tot això a falta de veure l'afectació de les OSP en el més de juny de l'Alta Velocitat i les Línies d'ample mètric.

Des de CGT es va fer saber a la Direcció de l'empresa, que no estem d'acord amb el plantejament final de les declaracions de OSP, i més quan no s'estan tenint en compte les aportacions dels sindicats.

CGT no estarà d'acord amb cap plantejament que signifiqui la pèrdua d'un lloc de treball, per suposat la supressió de 40.508 trens de Mitja Distància a l'any i la supressió de parades en 335 estacions voldrà dir pèrdues de llocs de treball tant a Renfe com a Adif.

Per aquest motiu des de CGT demanarem a la resta d'organitzacions sindicals que s'iniciïn les mobilitzacions necessàries per fer front a les agressions, tant a nivell estatal com provincial.

En qualsevol cas, des de la unitat d'acció preferentment o en solitari, CGT no es quedarà impassible, davant les retallades d'ocupació, la divisió de les empreses i la privatització del transport ferroviari de viatgers.

PEL MANTENIMENT DE L'OCUPACIÓ
SUMA´T A CGT

Més informació:

- WEB SFF-CGT: http://www.sff-cgt.org

- TWITTER CGT SFF

Roberto Carrasco. CGT Sindicat Federal Ferroviari: 620261479