A partir de l’actuació de la secció sindical de la CGT, l’Ajuntament de Reus regularitza la situació laboral de 16 treballadores i treballadors amb contracte d’ocupació comunitària
Aquestes treballadores portaven diversos anys encadenant de forma fraudulenta diversos contractes, sota denominacions diferents però realitzant sempre les mateixes tasques. A partir de la petició d'un grup de treballadores, la secció sindical de CGT assumeix les seves reivindicacions portant a terme diverses assemblees i mesures de pressió, que han desembocat finalment en la contractació de 15 treballadores i 1 treballador (la majoria de serveis socials) com a laborals interins dins la plantilla de l'Ajuntament de Reus.
Les treballadores estaven contractades per Ocupació Comunitària, una mena “d'empresa” a través de la qual l'Ajuntament de Reus rep subvencions de diferents organismes amb les que contracta desenes de persones amb categoria de tècnics mitjos o superiors que treballen dins l'organigrama de l'Ajuntament, costat a costat amb altres treballadors que si estan en plantilla, amb la diferència de que els d'Ocupació Comunitària es troben en una situació totalment precària, tenen sous més baixos, i no tenen conveni propi ni representació sindical que els defensi.
Volem remarcar la passivitat amb que la majoria del comitè d'empresa de l'Ajuntament ha afrontat aquest tema en els últims anys, i no ha estat fins que la CGT s'ha implicat en la recerca d'una solució que el Comitè d'Empresa ha recolzat la iniciativa.
Denunciem que Ocupació Comunitària funciona com una mena d'ETT que serveix a l'Ajuntament per contractar personal de forma precària. Entenem que l'administració pública hauria de donar exemple en aquests temes, i que si hi ha llocs de treball a cobrir per donar serveis bàsics d'atenció a la població, aquests s'han de cobrir amb ocupació de qualitat i contractació estable dins la plantilla fixa de l'Ajuntament i sota el marc del seu conveni.
9 de gener de 2008
Secció Sindical CGT Ajuntament de Reus