CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

A tota la CGT: Crida internacional. Aturem la guerra a Chiapas

Diumenge, 7 març, 2010

En les últimes setmanes, l'escalada de violència policial i paramilitar a Chiapas (Mèxic) contra les Comunitats Zapatistes està prenent un calibre desorbitat. Les provocacions són constants per part d'organitzacions paramilitars que compten amb el suport del govern chiapaneco. Aquest és el cas de l'Organització per a la Defensa dels Drets Indígenes i Camperols (OPDDIC) o "L'Exèrcit de Déu, Ales d'Àguila". Ja s'han produït morts i ferits.

La defensa que les i els Zapatistes fan de la Terra i el Territori impedeix a les multinacionals del sector turístic desenvolupar projectes en el seu territori. Aquest conflicte és utilitzat pels poders governamentals per a enfrontar a la població civil a través dels paramilitars, que sota la tapadora d'organitzacions civils com la OPDDIC intenten desallotjar a les i els Zaapatistes de les seves terres cada vegada amb més violència.

A això cal afegir una campanya mediàtica especialment dura contra les i els Zapatistes basada en la manipulació informativa. Així, els mitjans converteixen als agredits en agressors, obviant les amenaces de desallotjaments, les irrupcions dels paramilitars en poblacions mitjançant trets, crema de cases, tortures, amenaces de mort i desaparicions. Aquests atacs des de diferents fronts formen tota una campanya ben orquestrada i organitzada de connivència amb el poder polític l'únic objectiu del qual és crear un escenari que possibiliti la intervenció de l'exèrcit mexicà, és a dir, la guerra. De fet les actuacions dels grups paramilitars no són més que el primer pas.

Des de Mèxic Col·lectius, Organitzacions i Individus de l'Altra Campanya de la Campanya Primero Nuestrxs Presxs i de la Red Contra la Represión y por la Solidaridad (RvsR) han llançat una campanya de mobilització nacional i internacional per al dia 20 de març, però per motius de calendari i per a donar més flexibilitat als diferents territoris es realitzarà de de forma més perllongada del 13 al 27 de març.

Per tot l'exposat i donada l'estreta relació que la CGT té amb el Zapatisme, no només hem de donar un clar senyal de solidaritat, sinó que està en les nostres mans intentar parar la guerra mitjançant la mobilització.

En els propers dies s'enviaran diversos materials als locals de CGT.

Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT