CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

a tu TMB et retallen: Setmana de lluita en defensa del Transport Públic i els drets socials i laborals.

Dilluns, 27 febrer, 2012

cartell rectificat

Des de les assemblees de barri, la FAVB, les veïnes i els moviments socials conjuntament amb treballadores dels transports públics, el comitè de conveni, l'assemblea de treballadores en atur i el sindicat CGT us convidem a passar a l'acció contra la pujada de preus, les retallades en serveis i seguretat i contra l'explotació laboral de les treballadores.

Per tot això s'havia convocat una setmana de lluita farcida d'accions que ens servirien per rebutjar la pujada de tarifes i retallades de serveis, higiene i seguretat, per donar a conèixer les raons de la vaga de transports de TMB i donar-los el nostre suport. Fa dies que s'havien anat difonent múltiples convocatòries. Aquestes es van fer en el moment en que hi havia convocada la vaga de Metro i d'Autobusos de TMB. Ara la cosa ha canviat: tant els treballadors de Metro en referèndum com els d'Autobusos en assemblea han acordat desconvocar la vaga de TMB.

Però la lluita en defensa del transport públic i contra les retallades de serveis i les pujades de tarifes segueix tenint el mateix sentit i sent igual de necessària.

De moment hi ha aquestes convocatòries a Barcelona, algunes són de la Trobada en Defensa del Transport Públic i algunes són d'altres col.lectius:

Setmana de lluita per un transport assequible i contra les retallades dels serveis comuns.

Dilluns 27 de febrer: concentracions unitàries contra les retallades "Per un transport lliure i assequible" a la Pl. Espanya a les 12h i a les 19h.

Dilluns 27 de febrer: de 9 a 13h. treballadors de Hewlett-Packard seran a les portes del Mobile World Congress en protesta contra els darrers acomiadaments.

Dilluns 27 de febrer: la UB surt a les 9h. des de Pl. Universitat i a les 9.30h. de zona universitària fins a Pl. Espanya.

Dimarts 28 de febrer: les universitàries i universitaris realitzaran una jornada de protesta contra les propostes de reforma del govern universitari. També es realitzaran tancaments nocturns en diverses universitats, a més dels tancades a diversos centres sanitaris (CAP La Marina-permanent-, CAP Guineueta-permanent-, Hospital Sant Pau, Hospital Dos de Maig, CAP Besos) en defensa de la sanitat pública.

Dimecres 29 de febrer: manifestació d'estudiants a la Pl. Universitat a les 12.30h. dins la jornada de vaga a les universitats públiques i l'ensenyament secundari a nivell de Catalunya. Sanitat Marea Blanca #29F a les 12h. a Plaça Universitat.

Dimecres 29 de febrer: concentració unitària contra les retallades i en defensa del transport públic, a l'estació de metro de Sagrera (Pl. Jardins d'Elx) a les 19h. ( http://www.facebook.com/events/350800311626900/ )

Dimecres 29 de febrer: concentració unitària contra les retallades a la Pl. Espanya a les 20h.

Divendres 02 de març: JoNoPago a la Pl. Catalunya a les 19h.

Considerem responsable de l'estat del transport públic a Barcelona, de les retallades de serveis i de la manca de seguretat en els vehicles l'alcalde Trias, que alhora és també el president del Consorci del Transport Metropolità i exigim que acabi amb la precarietat laboral, la persecució sindical, el malbaratament de diners en sous a directius i la mala gestió que aquest fan dels transports públics a l'àrea de Barcelona, i que faci marxa enrere en la pujada dels preus dels bitllets.

Manifest "A tu TMB et retallen"

"El transport públic és un servei fonamental que permet la mobilitat, el desplaçament al lloc de treball i a qualsevol activitat social. És un bé comú finançat amb diners públics, al igual que la sanitat, l’ensenyament i altres serveis. La privatització i les retallades dels béns comuns són un espoli i incrementen severament la pobresa i l’exclusió de les persones.

Per tot això, davant la política dels nostres governs (ajuntaments i Generalitat) de retallades de serveis, d'augment de tarifes i privatitzacions, justificades amb que “falten diners” ens hem de preguntar,

Si realment falten diners:

1. Per què es tolera la corrupció que suposen les jubilacions milionàries a directius, el sobrecost de 10.000 milions de la línia 9 o l’externalització (subcontractes) de serveis fins ara assumits directament per Renfe o TMB?

2. Per què es mantenen organismes com TMB, EMT-AMB, EMT, ATM, amb un pressupost superior a 1.300 milions d’euros dirigits per polítics “fora de servei” i pugen un 4,6% els sous al consell d’administració (on escalfa cadira la senyora d’en Mas)?

3. Per què no s’augmenten els impostos als més rics, en comptes d’augmentar les tarifes que, no ho oblidem, són un nou repagament, ja que paguem els serveis dels nostres impostos?

Si realment és també un servei per a la societat:

4. Per què a Barcelona no ni ha ajudes a col·lectius en risc d’exclusió com ara treballadores en atur, joves sense recursos, estudiants, precàries, etc. que en altres ciutats de l’estat espanyol i d'arreu d'Europa sí s’apliquen?

5. Per què el transport públic a Catalunya és un 25% més car que a Madrid i el més car d’Europa tenint en compte la relació amb el salari mínim interprofessional (en 10 anys ha pujat 4 vegades més que els salaris)?

Si realment sobra plantilla i falten diners:

6. Per què no s’acomiaden als alts càrrecs (un directiu per cada 5 autobusos) i s’eliminen sous engreixats, dietes abusives, pensions de luxe, etc. en lloc de proposar EROs per treballadores, suprimir línies i reduir serveis, manteniment, higiene i seguretat?

7. Per què els 90 responsables polítics d'AMB s’han embutxacat 800.779 euros en dietes i la cúpula de AMB 300.000 euros per assistir a reunions? Xavier Trias arrodoneix el seu sou de 110.000 euros amb 36.000€ en dietes: 1.269€ per reunió.

Atesos els continus abusos i corrupcions en tots els àmbits institucionals, moltes ciutadanes ens hem organitzat en assemblees lliures i horitzontals per tal de decidir col·lectivament sobre tot allò que afecta les nostres vides, i per això diem:

1. No a les pujades abusives de tarifes i sí a la restitució d’ajuts legítims a les persones amb menys recursos (estudiants, aturades, joves, persones dependents d’ajuts socials…) fins arribar a un servei d’ús lliure i sense repagament.

2. No a les privatitzacions, reclamem l’autogestió immediata dels transports públics per part de treballadores i usuàries".

Enllaços d'interès:
- Blog: http://atutmbetretallen.wordpress.com/
- Correu: atutmbetretallen (at) gmail.com
- Twitter: #atuTMBetretallen
- Facebook: http://www.facebook.com/AtuTMBetRetallen
- Flickr: http://www.flickr.com/photos/atutmbetretallen/

Diari de la campanya en defensa dels transports públics i l'estat dels transports públics a Barcelona:
http://atutmbetretallen.wordpress.com/2012/02/25/diari-atutmbetretallen/