CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Absolt José Miguel Esteban de tots els càrrecs que l’imputaven els Mossos d’Esquadra i la Fiscalia

Divendres, 19 octubre, 2012

Dimarts passat 9 d'octubre va finalitzar el judici de José Miguel Esteban, afiliat de CGT a Barcelona. Va ser jutjat després de ser detingut el passat 2 d'abril del 2012 en una concentració que es realitzava enfront de la presó Model de Barcelona per a demanar la posada en llibertat dels detinguts per la vaga general del 29-M, imputant-li els càrrecs de Resistència, Desobediència als Agents de l'Autoritat i Desordres Públics.

José Miguel, discapacitat físic, va ser detingut quan anava en la seva cadira de rodes per la vorera de la presó Model, sent aixecat de la mateixa pels Mossos i llançat al terra d'una furgoneta policial per a traslladar-lo a la Comissaria. El trasllat es va realitzar amb el detingut en el terra de la furgoneta, sense subjectar i donat el seu estat físic, posant en perill la seva integritat ja que li podrien haver provocat lesions irreversibles. També van deixar la seva cadira de rodes abandonada havent de dur-la a la comissaria els manifestants.

El cas del José Miguel, per a la CGT és un més a sumar a tots aquells en que les actuacions dels Mossos d'Esquadra els han marcat per a sempre. Diverses persones han estat ferides per boles de goma per a tota la seva vida, a uns altres se'ls ha apallissat en el carrer, a uns altres se'ls acusa de resistència, desobediència o desordres, per a justificar actuacions policials.

Així mateix la CGT denuncia la dificultat que tenen perquè els jutjats acceptin a tràmit les denúncies d'abusos policials, com la qual el nostre company va posar contra la forma en que se'l va tractar, i que va relatar en l'al·legat final del judici, i que un jutge d'instrucció no ha acceptat a tràmit sense realitzar si més no una investigació, havent de ser recorregut aquest acte davant l'Audiència Provincial.

Carlos Navarro, CGT-Premsa Barcelona

http://www.cgtbarcelona.org/content/absuelto-jose-miguel-esteban-de-todos-los-cargos-que-le-imputaban-los-mossos-d-esquadra-y-la