CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Absolts els vuit antimilitaristes acusats de fer pintades a la Rambla Nova de Tarragona

Dijous, 11 novembre, 2010

El dimecres dia 10 al migdia va tenir lloc a Tarragona el judici de faltes contra vuit membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, que van ser denunciats pels Mossos i pel consistori, per haver fet unes pintades al terra de la Rambla Nova el passat 19 de juny.

Des de la Coordinadora sempre han defensat que les pintades formaven part de la campanya d'objecció fiscal que fan anualment, així com han sostingut que es va tractar d'una acció pacífica i reivindicativa. A les pintades es podia llegir 'Retallem la despesa militar, fem objecció fiscal'.

La jutgessa els ha absolt i no hauran de fer front als 290 euros de multa que demanava la fiscal de l'acusació. Se'ls acusava de deslluïment de l'espai públic. Finalment però, han quedat absolts. La jutgessa ha considerat que la via penal no era l'adequada per resoldre aquest fet, sinó que s'hauria d'haver fet per la via administrativa, a través de l'Ordenança municipal de convivència cívica.

A més, ha considerat que no s'ha pogut demostrar que una de les pintades que l'Ajuntament va ordenar netejar l'haguessin fet membres de la Coordinadora, perquè hi han hagut contradiccions en la ubicació de la mateixa. La fiscal de l'acusació demanava dos dies de localització permanent i fer front a una multa de 290 euros per pagar el cost de la neteja.

Pocs minuts abans de començar el judici, una vintena de persones es van concentrar a les portes del jutjat d'instrucció número de 6 de Tarragona per donar suport als vuit acusats. A les pancartes es podien llegir frases com 'Cap exèrcit defensa la pau' o 'No es jutja pintar. Es jutja el missatge'.