CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Absolut rebuig a la reforma constitucional per part d’Ecologistes en Acció

Divendres, 26 agost, 2011

Davant la proposta de Zapatero, pactada amb el Rajoy i altres partits de la dreta de l'arc parlamentari, Ecologistes en Acció mostra el seu absolut rebuig i exigeix una retractació urgent davant la repercussió social, ambiental i política que pot comportar una mesura d'aquesta naturalesa.

Per a Ecologistes en Acció és inacceptable que els mercats, causants de l'actual col·lapse econòmic, esgotin la sobirania popular i mediatitzin les decisions polítiques. Per a l'organització ecologista una reforma constitucional del calat que es proposa sumarà al col·lapse econòmic, un altre d'índole política i social.
L'organització ecologista assevera que aquesta reforma constitucional vol mostrar la submissió de l'estat als mercats, en detriment del benestar social.

Ecologistes en Acció, també recorda, que aquesta reforma constitucional, forma part de l'atac més important sofert pels estats per part dels mercats després de la Segona Guerra Mundial. Es tracta, diu Ecologistes en Acció, de carregar-se la sobirania popular i ensenyorir-se dels últims recursos públics amb la finalitat de reflotar les castigades xifres macroeconòmiques.

Per a l'organització ecologista és un disbarat proposar un sostre de despesa en un moment en el qual s'hauria d'estar invertint en cohesió social, en educació, en salut i en protecció, defensa i millora del nostre medi ambient. També acusen a l'executiu ja els seus còmplices polítics de secretisme, obscurantisme i esperit antidemocràtic. Aquesta organització considera que una reforma d'aquest tipus mai hauria de proposar-se i que si es fa hauria de ser la ciutadania qui decidís.

Finalment, Ecologistes en Acció demana, no només un sostre de despesa, sinó una retallada pressupostària en: despesa militar, en desenvolupament industrial irresponsable i nociu amb l'entorn i la societat, en cossos repressius que, a la llum dels últims esdeveniments, s'han demostrat profundament antidemocràtics, etc. L'organització ecologista torna a advertir del risc que corre la societat espanyola d'estar entrant en un escenari en el qual col·lisionin precarietat social amb interessos de mercat i un Estat submís i policial.

Ecologistes en Acció

www.ecologistasenaccion.org/article21189.html