CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acaba el suplici dels tripulants del “Mercedes del Mar”

Dimarts, 9 febrer, 2010

Ens alegrem de poder donar una bona notícia, el final del conflicte mantingut pels tripulants del MERCEDES DEL MAR, els quals pràcticament abandonats des del mes de juliol de l’any passat i sense cobrar els salaris des del mes anterior, han mantingut una titànica lluita per a reclamar els seus drets vulnerats, sense abandonar el vaixell "aparcat" al port de València.

Al llarg d’aquests més de sis mesos de dura lluita on l’empresa els negava subministraments imprescindibles per a la seva vida a bord com els queviures, l’aigua i el gasoli, han pogut resistir gràcies a la solidaritat de ciutadans i amics que els aportaven menjar i altres necessitats, així com de companys d’altres bucs aliens a ISCOMAR que van mostrar indiscutiblement el seu generós suport i solidaritat.

També la Confederació General del Treball (CGT), ha estat en tot moment al costat dels treballadors, com no podia ser d’una altra manera, i també molts afiliats i simpatitzants han realitzat aportacions que han ajudat a suportar els rigors de les privacions patides.

Però sobretot i el més important, darrere del material sobresurt la calor humana que ha permès que els nostres companys del MERCEDES DEL MAR no es sentiren tan sols, ni tan vulnerables davant la injustícia que estaven patint.

El 5 de febrer de 2010, el buc ha estat venut a uns armadors grecs, i probablement el MERCEDES DEL MAR, com au fènix, solcarà de nou els mars, unint Grècia i Itàlia, això sí, amb un altre nom i altra bandera.

Evidentment i prèviament a aquest procés, l’empresa ha realitzat el dipòsit en els jutjats de la quantitat acordada per a alçar l’embargament que permet aquesta operació, i al seu torn, i això és el més important, que els mariners cobrin els salaris que se'ls devia fins a la data, juntament amb la indemnització pactada.

I per fi podran retronar a les seves llars després de més 9 mesos en la majoria dels casos sense veure a les seves famílies, i de 8 mesos sense cobrar. Ens felicitem per la victòria aconseguida, en defensa dels seus drets, per la seva dignitat intacta, i per la seva valentia, encara que ens queda un sabor agredolç, perquè encara que des del principi tots érem conscients que aquesta era l’única sortida possible, sempre hem de lamentar la desaparició d’un altre buc de la nostra flota i per tant dels corresponents llocs de treball.

Tampoc podem oblidar a altres tripulacions amb les seves embarcacions que estan corrent similar sort en altres ports, als quals desitgem una prompta solució, així com als centenars de treballadors de les diferents empreses del grup CONTENEMAR / ISCOMAR que tenen per davant un incert futur.

Salut i solidaritat

Enric Tarrida Martínez, Secretari General del Sector Mar - CGT