CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acabem amb el setge a Gaza!

Divendres, 11 juny, 2010

Convocatòria de Amb Palestina al Cor:

Cal que la Unió Europea acabi amb el vergonyós i il·legal setge amb que Israel sotmet a Gaza. Des de fa 4 anys manté en condicions infrahumanes a un milió i mig de persones per haver votat democràticament a un partit que Israel no accepta; des de fa 43 anys, Israel bloqueja l'accés marítim a Gaza i controla les seves aigües territorials.

Les darreres accions violentes, amb ferits i morts, del govern ultraconservador d'Israel contra la “Flotilla de la Llibertat” en aigües internacionals i les amplíssimes reaccions en contra que arreu del món han suscitat crea un punt d'inflexió: no es pot continuar acceptant la impunitat i l'arrogància del Govern d'Israel i cal acabar amb el setge a Gaza.

El proper dilluns 14 de juny la Presidència Espanyola de la Unió Europea té la darrera oportunitat per fer avançar la pau a Orient Mitjà. Exigim, com a ciutadans i ciutadanes de la Unió, que el Consell d'Afers Exteriors aprovi un pla urgent per acabar en els propers dies amb el setge a Gaza.

Des del divendres 11 fins el dilluns 14, quan coneguem l'acord del Consell d'Afers Exteriors reunit a Luxemburg, estarem concentrats amb accions noviolentes davant de la Delegació de la Comissió Europea de Barcelona (P. de Gràcia, 90)*.

Demanem a les organitzacions socials, sindicals, culturals, polítiques, acadèmiques, religioses... i a la ciutadania en general que recolzin aquesta demanda, que enviïn les seves declaracions al president de torn de la UE Sr. J.L. Rodríguez Zapatero, i que vinguin a llegir-les a la concentració **. Convidem també artistes, intel·lectuals i a tothom que ho desitgi a afegir-se a la concentració per mostrar la seva solidaritat i expressar-la amb silenci, poemes, cançons, dibuixos, etc.

Fem una crida a estendre accions semblants arreu d'Europa davant les institucions i delegacions de la UE, davant els Governs o Ministeris d'Afers Exteriors, davant, dels ajuntaments, perquè facin arribar aquesta exigència als respectius Governs.

No volem que la història ens jutgi perquè amb el nostre silenci i amb la nostra passivitat varem ser còmplices del camp de concentració més gran i més prolongat del segle XXI.

Pel respecte del dret internacional. Per la fi del setge i l'ocupació. Prou d'impunitat.

Convoca: Coordinadora d'entitats Amb Palestina al Cor

www.alcor.palestina.cat

(*) Aquesta acció és la continuïtat d'una setmana de mobilitzacions a Barcelona contra la impunitat d'Israel – manifestacions del dilluns i del dissabte i, encadenament davant la Delegació del Govern el 4 i 5 de juny reclamant que el President Zapatero exigís l'accés del Rachel Corrie a Gaza.

(**) Organitzacions o persones que vulguin intervenir, confirmar dies i hores a ambpalestinaalcor@yahoo.com

>>> Comunicat emès pel Tribunal Russell sobre Palestina sobre l'atac de l'exèrcit israelià contra la "flota de la llibertat":
http://tribunalrussell.blog.pangea.org/lang/ca/2010/06/10/comunicat-flotilla/