CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acampada i cassolades diaries a l’Hospital Dos de Maig de Barcelona

Dimecres, 13 juliol, 2011

TOTS ELS DIES a les 20h CASSOLADA per protestar contra el tancament de l’Hospital (c/Dos de Maig 301, cantonada Indústria)

A les nits les treballadores i els treballadors del centre han decidit acampar a l’exterior.

Divendres passat la gerència de l’Hospital Dos de Maig (Barcelona) va comunicar per sorpresa als treballadors la decisió de tancar l’Hospital el proper setembre. La raó principal era que la Creu Roja, propietària de l’edifici, el volia recuperar. La Creu Roja ha difós un comunicat desmentint aquesta afirmació i destacant que es Sanitat qui està al darrera del tancament.

La plantilla de l’Hospital s’ha mobilitzat en els darrers dies per a evitar el tancament que deixaria a l’Eixample sense un dels seus Hospitals de proximitat. Pel centre, van passar l’any passat 135.000 usuaris. El barri comença a despertar i s’està afegint a la protesta conscient d’aquest fet. El tancament anunciat per la Conselleria de Sanitat suposaria també la pèrdua del lloc de treball de 400 professionals.

El centre compta amb 90 llits d'hospitalització, atén a 7.000 visites de centre de dia a l'any i a 100.000 visites a l'any de consultes externes, a més de 45.000 urgències hospitalàries. És centre de referència de traumatologia, cirurgia general, vascular, oftalmologia, gastroenterologia, dermatologia, otorrinolaringologia, reumatologia, endocrinologia, cardiologia, pneumologia, neurologia, medicina interna, rehabilitació i fisioteràpia, radiologia i laboratori i farmàcia.

L'hospital forma part del CSI, una entitat pública participada pel CatSalut, l'Institut Català de la Salut (ICS), els ajuntaments de Sant Joan Despí i L'Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i Creu Roja.

Després de les primeres accions i manifestacions, les treballadores i treballadors convoquen a tothom que s’hi vulgui sumar CADA DIA a les 20h a una cassolada que tindrà lloc a les portes de l’Hospital al carrer Dos de Maig, número 301. Concretament a la cantonada dels carrers Indústria amb Dos de Maig.

A banda de les cassolades, les treballadores i els treballadors del centre han decidit també acampar -de forma indefinida-, com a forma de protesta, a les portes de l’Hospital -podeu veure’n fotografies aquí-, amb les tendes muntades durant tot el dia.

Totes les properes accions de protesta seran publicades, entre d’altres al calendari del blog “Aturem les retallades”. Si encara no ho has fet, et convidem a signar i a fer-ne difusió.

No a les retallades. Entre totes i tots ho podem fer.

No al tancament de l'Hospital dos Dos de Maig!!

AcampadaBcn