CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acampada, xerrades, manifestació i activitats diverses es porten a terme a #primaverareus en resposta al congrés de CDC

Diumenge, 25 març, 2012

Reus 1

Aquest cap de setmana del 23 al 25 de març els que ens roben, ens retallen i ens privatitzen es reunien a Reus, on ha tingut lloc el congrés nacional de CDC. En resposta a aquest acte, des de l'Assemblea Popular de Reus s'han organitzat un seguit d'activitats i mobilitzacions, a més de portar a terme una acampada a la Plaça Mercadal.

El divendres 23 per la tarda es procedia a instal·lar davant l'ajuntament un punt d'informació i a plantar les tendes que han acollit aquest cap de setmana a una cinquantena d'activistes del Camp i les Terres de l'Ebre, sense que el dispositiu policial, que ha controlat de prop totes les activitats, intentés impedir-ho.

Després es va realitzar una cercavila reivindicativa pels carrers del centre de la ciutat denunciant les retallades i privatitzacions que porten a terme els governs català i espanyol, i en acabar aquesta Félix Rodrigo Mora, escriptor, filòsof i activista vinculat al 15M de Madrid, va realitzar una xerrada a la plaça davant un centenar de persones sobre “Parlamentarisme i assemblearisme al segle XXI”.

Dissabte 24 pel matí es va realitzar un acte també a la plaça Mercadal, amb les intervencions de nou de Félix Rodrigo Mora, del 15-M de Madrid, de David Fernández, activista social i periodista del setmanari La Directa, de Sergi Fàbregas, membre de la Cooperativa Integral Catalana, d'Àngels Martínez, de Dempeus per la Salut Pública i la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut, d'Albano Dante, de la revista cafèambllet, i de membres de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i Acampada 15M de Tortosa.

Per la tarda, unes 500 persones, bàsicament del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, es van manifestar fins el lloc on es portava a terme el congrés de CDC, blindat i custodiat per un ampli desplegament policial, per tal de recordar-los que són els principals responsables del desmantellament dels serveis públics i les retallades a Catalunya. Posteriorment, per la nit sopar i festa a la plaça i diumenge pel matí assemblea de cloenda i desconvocatòria d'una nova marxa fins al lloc del congrés.

I ara a preparar la jornada de vaga del 29M a Reus.

CGT Reus

>>> Més info a www.primaverareus.cat


Recull de notícies sobre els actes de la #primaverareus, començant per una completa crònica del setmanari Directa:

Una marxa sense incidents protesta contra les privatitzacions de CDC

JOSEP MARIA LLAURADÓ / EL CAMP | 24/03/2012 - Setmanari Directa

Centenars de persones han participat ja en el contra-congrés davant el congrés de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Reus organitzat per l'Assemblea Popular del municipi. Malgrat els impediments que es preveien des del govern municipal i per part dels cossos policials, el programa ha anat sobre rodes. Divendres a la tarda desenes de persones ja van ocupar la plaça Mercadal per tal de tornar a prendre-la com a lloc de trobada de pensament i d'acció, tal com va passar el darrer maig. La difusió, amb càmera en streaming i Twitter, ha ajudat molt a assabentar-se minut a minut del que anava succeint, entre tots els actes que hi havia planejats.

Dissabte, però, era el plat fort. El matí ha estat amenitzat per una taula rodona en què hi han participat Félix Rodrigo Mora, del 15-M de Madrid -i que divendres havia fet una xerrada sobre parlamentarisme i assemblearisme al segle XX-, David Fernàndez, activista social i periodista de La Directa, Sergi Fàbregas, membre de la Cooperativa Integral Catalana, i Àngels Martínez, de Dempeus per la Salut Pública i la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut. L'acte ha comptat amb la presència de desenes de persones que han compartit espai amb les tendes de l'acampada que aquests dies torna a haver-hi al bell mig de Reus.

En acabar el dinar popular, a quarts de cinc, ha començat a arribar un nombre considerable de gent, fins a omplir la plaça. Ha estat llavors quan pancartes, banderes i manifestants, sobretot pertanyents a la CGT i a l'Esquerra Independentista, a banda de les assemblees del 15-M del Camp i l'Ebre, han començat a formar la manifestació central del contra-congrés que havia d'arribar al Tecnoparc, el recinte on se celebra el 16è congrés nacional de CDC. Tallant carrers estrets del rovell de l'ou de la capital del Baix Camp la comitiva s'ha desplaçat fins als afores, passant per barris populars com Sant Josep Obrer. A causa de la durada de la protesta, l'afluència ha estat força dinàmica i flexible, però si fa no fa més de cinc-centes persones hi han coincidit.

Durant la marxa s'han fet diverses accions contra la banca, contra les seus dels sindicats CCOO i UGT -titllant-los de “traïdors”- i, en general, encartellant i pintant parets amb lemes diversos sobre la vaga general o la revolta social. També cal destacar la presència dels “palicillas” o “motxos d'esquadra”, acompanyats dels seus “gossos d'esquadra”. S'ha tractat d'una paròdia del cos policial autonòmic que ha animat les reivindicacions tot fent performances de càrregues, encenent petards o pots de fum. Un cop s'ha arribat al Tecnoparc les manifestants han començat a llençar verdura i fruita podrida contra l'espai i algunes pedres i, finalment, han forcejat amb les tanques que impedien el pas però sense cap mena d'incident remarcable. Amb els parlaments dels col·lectius fets, han retornat a la plaça Mercadal en comitiva, per tal de seguir amb el programa.

Reus, ciutat policial

El contra-congrés va despertar l'alarma de l'executiu. En trobar-se, al Tecnoparc, bona part del govern autonòmic convergent, com ara Felip Puig, Mas-Colell, Boi Ruiz o el mateix Artur Mas, i per tal d'evitar qualsevol contacte entre detractors i partidaris de la política privatitzadora en serveis públics del partit conservador, unitats d'arreu de Catalunya dels Mossos d'Esquadra han estat cridades a estar-se a Reus aquest cap de setmana. De fet, dissabte al matí diversos Mossos s'esperaven a l'estació de tren per a identificar totes les joves que creien que podien arribar a la ciutat per protestar contra CDC. Així, doncs, l'anada i vinguda de cotxes i furgonetes policials ha estat constant durant tot el dia, i força accentuada sobretot en el moment en què la manifestació ha fet cap al Tecnoparc.

http://www.directa.cat/noticia/una-marxa-sense-incidents-protesta-contra-les-privatitzacions-convergencia

Notícies publicades a altres mitjans informatius:

Una marxa sense incidents protesta contra les privatitzacions de Convergència

http://pobleviu.cat/2012/03/24/una-marxa-sense-incidents-protesta-contra-les-privatitzacions-de-convergencia/

Una marxa sense incidents protesta contra les privatitzacions de Convergència.

http://dempeusperlasalut.wordpress.com/2012/03/25/una-marxa-sense-incidents-protesta-contra-les-privatitzacions-de-convergencia/

La #primaverareus ensenya el cul a CDC

Uns 500 indignats es manifesten sense incidents al congrés de la formació

http://www.naciodigital.cat/noticia/41134/primaverareus/ensenya/cul/cdc?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Gairebé 500 persones es manifesten a les portes del congrés del CDC a Reus

http://www.llibertat.cat/2012/03/gairebe-500-persones-es-manifesten-a-les-portes-del-congres-del-cdc-a-reus-17177

Antisistema es manifesten davant el congrés de CDC

Uns 300 radicals fan mofa als Mossos i llancen verdures a la fira on se celebra la cimera, i alguns d'ells ensenyen el cul

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/03/antisistema_es_manifesten_davant_el_congres_de_cdc_82794.php

Uns 300 manifestants participen en la protesta al Congrés de CDC

Llencen fruita i verdura podrida a les portes del recinte firaReus

http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=24380

Llencen fruita i verdura podrida a les portes del Congrés de Convergència a Reus

http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2012/03/llencen_fruita_i_verdura_podrida_a_les_portes_del_congres_de_convergencia_a_reus_16266.php#.T24g4QwbiDM.twitter

Uns 500 indignats es manifesten sense incidents fins a les portes del congrés de CDC a Reus

Forta presència policial durant tot el trajecte de la marxa i amb una vintena de furgonetes antivalots

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=21612

Reportatges fotogràfics manifestació 24 de març a Reus contra congrés CDC

500 persones sota el lema "No tenim por, plantem cara"

#primaverareus

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150685769203334.417197.803183333&type=3

http://www.flickr.com/photos/meloinvento/sets/72157629660254237/with/7014216445/

http://www.naciodigital.cat/galeria/1187/pagina1/manifestacio/primaverareus/16e/congr/cdc

Reportatges fotogràfics divendres 23 març, Acampada plaça Mercadal, Reus

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3257488988695.2139961.1011223868&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.253259838098445.57628.100002432930227&type=1